Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi

Cod: MB34542131
Marcă: MIYABI
904 lei
În stoc (3 buc.)

"Fiecare cuțit a bucătarului este o privire în sufletul său."

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

"Fiecare cuțit a bucătarului este o privire în sufletul său."

Rokusaburo Michiba, expert în bucătăria japoneză și bucătar-șef

Cuțitul japonez mic SHOTOH , extrem de ascuțit, cu lama sa scurtă, subțire, dar durabilă, este ideal pentru curățarea, decojirea și felierea legumelor și fructelor . Datorită lamei sale neobișnuit de fine, acest cuțit este, de asemenea, unealta perfectă pentru a înfige carnea la frigare. Lama scurtă și mânerul confortabil permit tăieturi ghidate cu precizie. SHOTOH este unul dintre cele mai populare și comune cuțite din Japonia.

Specificații: lungimea lamei 13 cm, lungimea mânerului 9,5 cm, greutate 0,288 kg

Cuțitele din seria MIYABI 7000D se caracterizează prin designul lor de înaltă calitate - accentul pus pe estetică nu poate fi negat de la prima vedere. Mânerul negru robust, mai greu, este combinat cu oțelul inoxidabil pentru a crea un aspect modern. Greutatea mai mare a cuțitelor și ascuțimea extremă a acestei serii permit exploatarea întregului potențial de tăiere al greutății proprii a cuțitului. Greutatea acestei serii este comparabilă cu cea a cuțitelor de stil occidental , ceea ce va fi apreciat mai ales de cei cărora le place să lucreze cu unelte mai grele. Mânerul este integrat ca parte a lamei dintr-o singură bucată de oțel. Asigură distribuția corectă a greutății și asigură un control precis și sigur al cuțitului. Fitingurile din oțel inoxidabil de pe gardă se integrează perfect în mâner și îi sporesc rezistența.

Miezul cuțitului este fabricat din oțel de înaltă duritate CMV60 care conține cobalt, molibden și vanadiu. Pentru a obține proprietăți și mai bune, a fost utilizat un proces unic de călire CRYODUR®, în timpul căruia oțelul este înghețat la -196°C. Materialul rezultat se mândrește cu o duritate excepțională. Aspectul Damascene este creat de 64 de straturi suplimentare de oțel inoxidabil de două durități diferite, modelul de pe fiecare cuțit este unic. Ascuțirea manuală tradițională Honbazuke este dovedită de sute de ani de muncă a maeștrilor cuțitari. Este un proces de ascuțire în mai multe etape, în care cuțitul este mai întâi ascuțit cu ajutorul unei pietre de șlefuit verticale și orizontale rotative și, în final, lama este lustruită cu o bandă de ascuțire din piele. Șlefuirea simetrică și tăișul Katana asigură o pătrundere ușoară prin materia primă. Bolterul decupat previne alunecarea degetelor pe lamă.

Mânerul în formă de D asigură un control perfect al tăierii și un sprijin eficient în timpul felierii. Materialul compozit Micarta utilizat are aspectul lemnului, dar este mult mai rezistent la mediile acide. MIYABI Cuțitele din seria 7000D combină cultura japoneză a cuțitelor cu categoria de greutate mai mare a stilului occidental.

  • Miez din oțel CMV 60 extrem de dur
  • Oțel cu conținut ridicat de carbon
  • Duritate 60 Rockwell
  • CRYODUR® - o metodă unică de călire prin congelare / temperare
  • 64 de straturi de oțel
  • Designul lamei Damascene (floral)
  • Garda de protecție a tăieturii crește siguranța utilizării
  • Forma japoneză autentică, îngustă
  • Katana Edge
  • Tăietură simetrică
  • Honbazuke unic de măcinare manualătrifazică unică în trei faze
  • Reținere ridicată a lamei, rezistență la coroziune și flexibilitate optimă
  • Mâner confortabil în formă de D , realizat dintr-o combinație de Micarta (rășină + in) și oțel inoxidabil
  • Echilibru perfect pentru o manevrare confortabilă a cuțitului
  • Cuțite cugreutate mai mare
  • Baza din oțel inoxidabil cu logo
  • Nu se poate spăla în mașina de spălat vase

Frumusețea și precizia sunt principalele caracteristici ale culturii japone ze, iar aceeași filozofie onorează și marca MIYABI din Seki, centrul tacâmurilor japoneze, încă din secolul al XIV-lea. Producătorul tradițional japonez de cuțite a combinat măiestria sa de precizie cu procesele și standardele de fabricație dovedite ale mărcii germane ZWILLING J. A. HENKELS. Astfel, grupul de afaceri ZWILLING și-a putut extinde portofoliul cu propria producție de cuțite japoneze autentice chiar în inima industriei japoneze de cuțite.

Confecționarea săbiilor japoneze este o tradiție în Țara Soarelui Răsare de multe secole. Săbiile samurailor au fost și sunt admirate pentru eleganța, ascuțimea, frumusețea și perfecțiunea lor tehnică unice. Instrumentele de precizie MIYABI cu lame japoneze autentice sunt un succesor demn al acestei tradiții. Ascuțimea uimitoare, aproape "chirurgicală" a cuțitelor păstrează textura materiilor prime utilizate . Fiți la fel de exigenți ca bucătarii japonezi și obiectivul dumneavoastră va fi întotdeauna un fel de mâncare cu aspect perfect gustos.

Recomandări și întreținere:

  • Nu folosiți cuțitele pentru a tăia ingrediente extrem de dure, cum ar fi alimentele congelate
  • Nu expuneți cuțitul la contactul prelungit cu apa sau sarea
  • Evitați îndoirea cuțitului
  • Pentru a menține ascuțimea, se recomandă să spălați cuțitul manual cu un detergent ușor după utilizare și să îl uscați imediat
  • Protejați lama de impact
  • Dacă nu folosiți cuțitul pentru o perioadă lungă de timp, este recomandabil să îl înfășurați într-o țesătură uscată sau în hârtie de ziar. Uleiul de cerneală folosit la tipărirea ziarelor va proteja lama de o eventuală coroziune
  • Lama poate fi ștearsă cu o cârpă înmuiată în ulei ca parte a îngrijirii, crescând rezistența la coroziune
  • Depozitați cuțitul într-un loc sigur

Parametri suplimentari

Categorie: Cuțite japoneze
Greutate: 0.29 kg
Dimensiune: 13 cm
Lungimea lamei: 13 cm
Număr bucăți: 1 ks
Tip produs: Cuțit japonez Santoku
Seria: MIYABI 7000D
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Producător: MIYABI
Margin-category: B

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: