Cuțite japoneze

64 articole în total
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
Ofertă
1 401 lei –15 %
1 190 lei
MB34543201
Cuțit Santoku 5000MCD 18 cm, Miyabi
Ofertă
2 712 lei –15 %
2 305 lei
MB34374181
Cuțit pentru pâine japonez 5000MCD 23 cm, Miyabi
Ofertă
3 949 lei –15 %
3 356 lei
MB34376231
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 7000D 24 cm, MIYABI
Ofertă
1 686 lei –10 %
1 517 lei
MB34543241
Cuțit japonez Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
Ofertă
4 576 lei –39 %
2 746 lei
MB34373241
Cuțit pentru pâine japonez 6000MCT 23 cm, Miyabi
Ofertă
1 738 lei –15 %
1 477 lei
MB34076231
Cuțit japonez KIRITSUKE ZEN 20 cm, negru, Yaxell
Ofertă
959 lei –20 %
767 lei
YAX35534
Cuțit japonez CHAI DAO DAO DAMASCUS 16 cm, maro, Güde
Ofertă
11 329 lei –21 %
8 888 lei
GUDEDA774216
Cuțit japonez de bucătărie PETTY 15 cm, Dellinger
Ofertă
1 108 lei –19 %
889 lei
DNGRSXL9302
Cuțit japonez Nakiri 5000MCD 17 cm, Miyabi
Ofertă
2 503 lei –25 %
1 859 lei
MB34375171
Cuțit de bucătar CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Ofertă
874 lei –20 %
699 lei
DNGRSXLKH108
Sus
Produsele următoare

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat