Cuțite japoneze

29 articole în total
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000MCD 67, 20 cm, lemn de arțar, Miyabi MB34401201
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
2 410 lei
MB34378241
Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
943 lei
MB34072091
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
1 572 lei
MB34073201
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, arțar, Miyabi MB34400241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 450 lei
MB34681241
Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
1 830 lei
MB34381141
Cuțit japonez pentru feliat CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
1 890 lei
MB34372161
Cuțit Santoku 5000MCD 18 cm, Miyabi
2 410 lei
MB34374181
Cuțit pentru pâine japonez 5000MCD 23 cm, Miyabi
2 410 lei
MB34376231
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 264 lei
MB34680241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH, 24 cm, model 4000FC, MIYABI
958 lei
MB33951241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
1 100 lei
MB34681161
Cuțit pentru pâine japonez 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 262 lei
MB34686241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 7000D 24 cm, MIYABI
1 561 lei
MB34543241
Cuțit Santoku japonez 5000MCD 67 18 cm, arțar, Miyabi
2 565 lei
MB34404181
Cuțit japonez Nakiri 5000MCD 17 cm, Miyabi
2 410 lei
MB34375171
Cuțit pentru pâine japonez 6000MCT 23 cm, Miyabi
1 579 lei
MB34076231
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
1 282 lei
MB34543201
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
896 lei
MB33951201
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
1 635 lei
MB34078241
Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 5000MCD 9 cm, Miyabi
1 559 lei
MB34372091
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
958 lei
MB33950241
Cuțit japonez NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
1 262 lei
MB34685171
Sus
Produsele următoare

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat