Cuțit Santoku japonez Cuțit Santoku FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
Cod: DB428117Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
DESCRIERE
Cuțitul japonez din colecția Fibre Karbon 2 de la De Buyer are o lamă înaltă și lungă și este extrem de ascuțită. Cuțitul Santoku are o utilizare universală - ideal pentru feliere, tăiere, tocare, mărunțire. Este potrivit pentru legume, carne, pește și verdețuri. În bucătăria asiatică, este folosit în principal pentru a tăia legume în fâșii subțiri și carnea în bucăți mici pentru a le pregăti rapid într-o tigaie WOK.
Lama este fabricată din oțel inoxidabil german de înaltă calitate X50CrMoV15 (oțel special pentru cuțite), cu o duritate de 56 HRC (scara de duritate Rockwell). Seria FK2 are un sistem unic de echilibrare a cuțitelor pentru a se potrivi nevoilor fiecărui bucătar. Pur și simplu deșurubați piciorul din oțel inoxidabil de pe mâner și scoateți cantitatea necesară de inserții din oțel inoxidabil.
Mânerul cuțitului este realizat manual prin stratificarea fibrei de carbon. Acest lucru îl face foarte durabil, puternic și oferă o aderență plăcută și confortabilă pentru o tăiere fără oboseală. Scutul protejează degetele. Recomandăm doar spălarea delicată cu mâna și întreținerea regulată cu un ascuțitor și un ascuțitor de cuțite. Suportul pentru cuțite este ideal pentru a vă depozita cuțitele în siguranță.
SPECIFICAȚII
Lungimea cuțitului: 32 cm
Lungimea lamei: 17 cm
Material: oțel special pentru cuțite, fibră de carbon (mâner)
Culoare: argintiu, negru (mâner)
AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE
Cuțitul Santoku are o utilizare versatilă. Lama este extrem de ascuțită. Lama cuțitului este fabricată din oțel inoxidabil german de calitate superioară. Sistem unic de echilibrare a cuțitului în funcție de nevoile bucătarului. Scutul protejează degetele. Tranziție lină între boltă și mâner. Mânerul ergonomic asigură o prindere sigură, confortabilă și plăcută pentru o muncă fără oboseală. Cuțitul este, de asemenea, potrivit pentru uz profesional. |
SFATURI PRACTICE
Se poate spăla în mașina de spălat vase: NU
Întotdeauna spălați cuțitul numai în apă rece pentru a asigura o ascuțire mai durabilă.
DIFERENȚA DINTRE UN OȚEL DE ASCUȚIT, O ASCUȚITOARE PORTABILĂ ȘI O PIATRĂ DE ASCUȚIT.
Folosiți oțelul de ascuțit în timpul întreținerii regulate - poate fi înainte de fiecare utilizare a cuțitului. Cu toate acestea, folosiți o ascuțitoare manuală sau o piatră de ascuțit doar din când în când pentru a readuce cuțitul la ascuțimea inițială, adică atunci când cuțitul este cu adevărat tocit.
OȚEL DE ASCUȚIT
Pentru întreținerea regulată a cuțitelor se utilizează un oțel de ascuțit. Utilizați oțelul de ascuțit pentru a restabili rapid și ușor ascuțimea originală a cuțitelor. Utilizați oțelul de ascuțit pentru a întreține lama. Nu este ușor să creați o margine ascuțită pe un cuțit deja tocit - în acest caz, alegeți o ascuțitoare portabilă sau o piatră de ascuțit. Oțelul de ascuțit are un mâner, iar partea de ascuțire poate avea o suprafață mai fină sau mai grosieră. Oțelul de ascuțit nu este practic pentru întreținerea cuțitelor care sunt prea mari.
Partea de șlefuire a oțelului de ascuțit poate fi realizată din diferite materiale - diamant, ceramică, oțel special de tăiere etc. Lungimea părții de ascuțire trebuie aleasă în funcție de lungimea lamelor cuțitelor ce urmează a fi ascuțite. Avem oțeluri de ascuțit cu părți de ascuțit de la 20 cm până la 31,5 cm - ascuțitoare speciale pentru măcelari pentru ascuțirea cuțitelor mari.
Ascuțirea cuțitului cu un oțel de ascuțit
Țineți oțelul de ascuțit vertical într-o mână și cuțitul în cealaltă mână (înclinat la aproximativ 20° față de suprafața ascuțitorului). Cel mai bine este să aveți un suport (de exemplu, o masă și un prosop pentru a împiedica ascuțitoarea să alunece) pentru a menține același unghi pe toată lama și pentru a menține ascuțirea precisă. Lucrul cu oțelul de ascuțit necesită practică pentru a evita apariția unor dinți nedoriți pe lamă. Trageți cuțitul de la călcâi spre vârf împotriva lamei și repetați același lucru din cealaltă parte a lamei (de 20 de ori pe fiecare parte). Încercați să păstrați același unghi între cuțit și oțelul de ascuțit și nu apăsați prea tare.
ASCUȚITOARE DE MÂNĂ
Ascuțitoarea de mână este folosită pentru a restabili ascuțimea originală a cuțitului. Spre deosebire de oțelul de ascuțit, aceasta se poate descurca chiar și cu cuțitele neascuțite. Ascuțitoarea portabilă conține discuri de șlefuit din diferite materiale, pe care le folosiți pentru a întinde cuțitul. Ascuțirea cuțitelor cu ascuțitoarea portabilă este ușoară și rapidă. Treceți lama pe toată lungimea cuțitului de câteva ori prin roțile de șlefuit și veți avea din nou un cuțit perfect ascuțit. Trebuie să folosiți ascuțitoarea portabilă doar o dată pe lună sau dacă cuțitul este deja tocit. Un oțel de ascuțit este suficient pentru o întreținere regulată înainte de tăiere.
PIATRĂ DE ASCUȚIT
Piatra de ascuțit cuțite are o suprafață cu o anumită grosime. Există, de asemenea, o piatră de ascuțit cu granulație dublăd, cu o parte grosieră și cealaltă fină. Piatra de ascuțit este utilizată pentru a restabili ascuțimea originală a cuțitelor. Piatra de ascuțit trebuie să fie umezită înainte de utilizare, iar lamele cuțitului trebuie să fie așezate la unghiul corect față de aceasta (aproximativ 12 - 15°).
Ascuțirea cuțitului cu o piatră de ascuțit
Așezați lama cuțitului pe un capăt al pietrei și trageți cuțitul uniform și ușor spre dreapta împotriva lamei. Întoarceți cuțitul și trageți în același mod, dar în direcția opusă. Treceți întotdeauna pe toată lungimea lamei. Cu toate acestea, aveți grijă să nu prindeți lama pe marginea pietrei de ascuțit. Trageți de cuțit ca și cum ați încerca să tăiați o felie subțire dintr-un cuțit. Nu puneți prea multă presiune pe cuțit. Se ascuțește mai întâi pe o suprafață mai grosieră și apoi pe o suprafață mai fină pentru a netezi lama și a îndepărta bavurile.
GRANULAȚIA PIETREI DE ASCUȚIT
Alegeți granulația pietrei de ascuțit în funcție de utilizarea cuțitului. Lama este șlefuită pe o piatră de șlefuit cu o margine mai aspră, ideală pentru tăierea ingredientelor moi și fibroase, cum ar fi legumele sau carnea. Pe pietrele de șlefuit mai fine (cu o grosime mai mică) obțineți o margine netedă care este potrivită pentru tăierea cu presiune mai degrabă decât pentru tragere, de exemplu, atunci când tăiați sau jupuiți. Lama rezultată depinde de grosimea (granulația) pietrei de ascuțit și de unghiul la care ascuțiți cuțitul.
Granulația (grosimea) pietrei de ascuțit este dată de un număr care corespunde numărului de ochiuri de sită per inch (25,4 mm) prin care trece abrazivul în timpul cernerii. Astfel, cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai densă sita și cu atât mai fin este abrazivul. Standardele internaționale FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) indică dimensiunea granulației, a se vedea tabelul:
Dimensiunea granulelor conform FEPA |
Denumire verbală |
7, 8, 10, 12 |
dur |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
dur |
36, 40, 46, 54, 60 |
mediu |
70, 80, 90, 100, 120 |
fin |
150, 180, 220, 240 |
foarte fin |
280, 320, 400, 500, 600 |
deosebit de fin |
800, 1000, 1200 |
extra fin |
Sursa: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/
REȚETĂ PENTRU RULOURI DE VARĂ
Ingrediente
2 pachete de hârtie de orez (min. 20 de bucăți), 1 pachet de tăiței de orez transparenți, 1 salată iceberg, 1 buchet de ceapă de primăvară, 400 g piept de pui, 2 morcov, 1 kohlrabi, 1 pachet de germeni de soia, castraveți pentru salată, o bucată de ghimbir, ardei iute, sos de pește, lime, sos dulce de ardei iute, coriandru, mentă, sare
Procedura
1. Se fierbe carnea cu ghimbir și se asezonează cu sos de pește, apoi, după ce s-a gătit, se scurge și se lasă să se răcească.
2. Puneți tăițeii la fiert timp de aproximativ 2 - 3 minute.
3. Scurgeți tăițeii fierți și lăsați-i să se înmoaie în apă rece.
4. Se taie legumele în fâșii fine și se sărează ușor pentru a elibera puțină apă.
5. Se taie carnea în bucăți fine, se scurg tăițeii și se amestecă cu carnea, se asezonează cu sos de pește, coriandru, suc de lămâie și chilli. Se poate adăuga și sos de soia.
6. Se înmoaie hârtia de orez în apă călduță timp de câteva secunde și se pune pe o farfurie.
7. Se așază tăițeii condimentați și legumele pe partea de jos , se îndoaie marginile și se rulează.
8. Se lasă rulourile să se usuce puțin și apoi se servesc cu sos dulce de ardei iute la care se toacă câteva frunze de mentă.
Se poate spăla în mașina de spălat vase: da
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
Greutate: | 0.26 kg |
Culoare: | Argintiu |
Material: | Oțel |
Dimensiune: | 17 cm |
Lungimea lamei: | 17 cm |
Număr bucăți: | 1 ks |
Tip produs: | Cuțit japonez Santoku |
Seria: | De Buyer Fiber Carbon |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Producător: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!