Tigăi universale
Tigăi de prăjit - care sunt cele mai bune tigăi pentru prăjit?
Tigăile sunt o necesitate în orice bucătărie. Cele mai comune tipuri de tigăi sunt cele din aluminiu, oțel inoxidabil, cupru sau fontă. Fiecare dintre aceste materiale are propriile caracteristici și avantaje, pe care le puteți citi mai jos sau în ghidul nostru complet despre tigăi aici.
Care sunt cele mai bune tigaii și pentru ce tip de alimente sunt potrivite?
- tigăi de prăjit din oțel inoxidabil:pentru aproape toate tipurile de alimente pe care doriți să le prăjiți sau să le rumeniți, sunt practic indestructibile, iar materialul oferă o distribuție superioară a căldurii.
- tigăi din aluminiu sunt cele mai bune pentru a prăji porții individuale de carne, fripturi, burgeri sau ouă prăjite. Tigăile din aluminiu sunt ușoare și foarte bune la distribuirea căldurii, dar nu uitați că nu rețin foarte bine căldura, așa că atunci când adăugați alimente în tigaia fierbinte, temperatura va fluctua.
- tigăi de prăjit din fontă sunt cele mai bune pentru fripturi, dar și pentru a prăji și rumeni diferite tipuri de alimente. Totuși, trebuie să vă amintiți să nu le folosiți pentru alimente precum roșiile și alte ingrediente acide, peștele delicat, ouăle sau deserturile
- tigăi din cupru se încălzesc și se răcesc rapid, au un aspect frumos și sunt o decorațiune excelentă a fiecărei bucătării, sunt perfecte pentru a găti alimente care necesită o căldură constantă și un control precis al temperaturii (pentru pește, sosuri sau dulciuri, cum ar fi caramelul), dar nu trebuie folosite cu ingrediente acide, cum ar fi sucul de lămâie, vinul sau roșiile
Cumpărarea tigăii potrivite depinde și de tipul de alimente pe care le prăjiți de obicei, de tipul de aragaz pe care îl folosiți și de numărul de persoane pentru care gătiți de obicei. De asemenea, puteți consulta selecția noastră de woks and tigăi pentru grătar.
Sunt tigăile antiaderente bune pentru prăjire și de ce bucătarii profesioniști le urăsc?
Tigăile antiaderente sunt foarte confortabile și ușor de utilizat și mulți oameni adoră să le folosească pentru tot felul de sarcini culinare, inclusiv pentru prăjire, rumenire sau fierbere. Totuși, trebuie să știți că, de obicei, acestea sunt foarte delicate și este ușor să le distrugeți învelișul antiaderent prin utilizarea unor ustensile de bucătărie nepotrivite sau a unor substanțe chimice prea puternice și abrazive. Acesta este motivul pentru care bucătarii profesioniști nu le folosesc în bucătăriile profesionale sau în restaurantele în care se folosesc în permanență tigăi de prăjit.
Cu toate acestea, tigăile antiaderente sunt instrumente excelente pentru a fi folosite acasă, iar combinația de oțel inoxidabil și funcționalitate antiaderentă este perfectă pentru toate tipurile de bucătari casnici, inclusiv pentru începătorii totali. Folosiți tigăile antiaderente, în special pentru mâncăruri cu ouă, legume, păsări de curte și pește delicat.
Cât de des ar trebui să înlocuiți tigăile antiaderente?
Conform unor reguli generale, ar trebui să le înlocuiți aproximativ o dată la cinci ani, dar trebuie să vă uitați la tigaie din când în când și, dacă observați că este deformată, zgâriată sau decolorată, trebuie să încetați imediat să o mai folosiți.
Ce tigăi de prăjit sunt cele mai bune?
În Kulina veți găsi o mulțime de tigăi fiabile, de înaltă calitate, fabricate de producători bine-cunoscuți, cum ar fi Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll sau WMF. Alegerea depinde de materialul pe care îl preferați și de câți bani doriți să investiți în tigaie. Alegeți Tefal dacă sunteți în căutarea unei tigaii antiaderente ieftine sau mergeți la de Buyer dacă vă puteți permite o tigaie premium de la un producător francez legendar.
Cum să vă îngrijiți tigăile de prăjit?
Dacă ați investit bani într-o tigaie de bună calitate, ar trebui să o îngrijiți într-un mod adecvat, care să îi asigure o utilizare îndelungată și sănătoasă. Cum să vă întrețineți tigaia? Urmați aceste reguli simple pentru a vă bucura de tigaie pentru o perioadă lungă de timp:
- folosiți numai ustensile din silicon pe tigăile antiaderente,
- spălați întotdeauna tigăile de mână, nu folosiți detergenți puternici,
- uscați tigăile imediat după ce le-ați spălat,
- evitați schimbările majore de temperatură (nu puneți niciodată o cratiță fierbinte sub apă rece),
- încercați să evitați alimentele acide și spray-urile de gătit cu aerosoli,
- acoperiți tigaia, după ce o uscați, cu un strat subțire de ulei,
- depozitați-vă corect tigăile