45 articole în total
Clește pentru salată INGENIO K2060614, Tefal
42 lei
TEFK2060614
Lingură de servit PROFI PLUS, WMF
135 lei
WM1876656030
Set de linguri pentru salată NUOVA M, WMF
100 lei
WM1291426040
Furculiță de cocktail Nuova, set de 6 buc, WMF
100 lei
WM1291546040
Spatula pentru lasagna NUOVA, WMF
100 lei
WM1291966040
Set de linguri pentru salată NUOVA, WMF
116 lei
WM1291416040
Set de linguri pentru salată BELA, Zwilling
360 lei
ZW7143296
Lingură de salată MINIMALE, Zwilling
161 lei
ZW07022096
Set de linguri de salată MEDITERRANEO, 2 buc, Alessi
334 lei –1 %
329 lei
ALESI16SET
Lingură pentru servit EVA TRIO, 26 cm, Eva Solo
99 lei
ES118309
Clește pentru spaghete 25 x 4 cm, Eva Solo
138 lei
ES552084
Linguriță pentru servire NORDIC KITCHEN 27 cm, Eva Solo
123 lei
ES530458
Clește de servit 24,5 x 6,5 cm, Eva Solo
148 lei
ES552083
Set de linguri pentru salată EVA TRIO, lemn de stejar, Eva Solo
148 lei
ES119649
Set de linguri pentru salată PROFILE, lemn, Brabantia
96 lei
BRAB260643
Lingură de servit pentru orez PRO, Zwilling
161 lei
ZW37160033
Furculiță de servit SOHO 23 cm, argintiu, oțel inoxidabil, Zwilling ZW7031096
Lingură de servit SOHO 23 cm, argintiu, oțel inoxidabil, Zwilling ZW7031093
Lingură de servit PROFI PLUS, WMF
135 lei
WM1872466030
Set de linguri de salată DAILY, 26 cm, Nicolas Vahé
47 lei –4 %
45 lei
NV160670016
Servere de salate BRICK Philippi 30 cm, 2 buc maro
219 lei –6 %
205 lei
PHP353015
Spatulă pentru lasagna PRO, Zwilling
161 lei
ZW37160035
Sus
Produsele următoare

Tacâmuri de servit - instrumente de servire indispensabile

Ce sunt tacâmurile de servire?

Tacâmurile de servit sunt un tip de ustensile de servit folosite pentru a servi mâncarea, de obicei la masă de sufragerie. Aceste tacâmuri sunt adesea construite din materiale de calitate, cum ar fi oțelul inoxidabil, lemnul sau plasticul, și pot fi lucrate artistic pentru a se potrivi perfect cu alte tacâmuri de masă, cum ar fi tacâmurile de masă, bolurile de servire sau paharele.

Există diferite tipuri de tacâmuri de servire și veți găsi o mulțime de ele pe site-ul Kulina. Acestea includ:

  • Seturi de servire a salatei: Dacă doriți să amestecați și să serviți salata într-un mod elegant, veți avea neapărat nevoie de un set de servire a salatei sau de un clește pentru salată. Seturile de servire a salatei constau dintr-o lingură și o furculiță pentru salată. Lingurile de salată oferă mai mult control și o suprafață mai mare decât lingurile standard.
  • Furculițe de servit: Furculițe cu mâner lung folosite pentru a servi carnea sau legumele.
  •  
  • Linguri pentru supă și sos: Linguri de supă și linguri de sos decorative folosite pentru a servi sosul sau alte sosuri fluide. Lingurile de servit cu cupe mari și rotunde sunt, de asemenea, perfecte pentru a servi tocănițe, legume și orez.
  • Sertare pentru prăjituri - sertarele pentru prăjituri sunt instrumente utile pentru a servi prăjituri, dar și lasagna sau focaccia

Care este diferența dintre ustensile de bucătărie și tacâmurile de servire?

Ustensile de bucătărie sunt uneori foarte asemănătoare cu ustensilele de servire. Lingurile de bucătărie, de exemplu, pot fi folosite atât pentru gătit, cât și pentru servit. Cu toate acestea, există diferențe uriașe între aceste două tipuri de ustensile și acestea sunt:

  • ustensile de bucătărie trebuie să fie sigure pentru oale și tigăi, nu pot zgâria suprafețele lor antiaderente și, prin urmare, trebuie să fie confecționate din materiale care nu zgârie, dar în același timp rezistente la căldură. Prin urmare, ustensilele de bucătărie sunt foarte des fabricate din lemn, silicon sau plastic.
  • pe de altă parte, tacâmurile de servire sunt folosite în sala de mese și însoțesc vesela, paharele și tacâmurile de masă. Face parte din aranjamentul mesei. Din acest motiv, este foarte adesea destul de decorativ și, de obicei, este fabricat din oțel inoxidabil.

Cum pot îngriji și întreține tacâmurile de servire?

Curățarea, depozitarea și manipularea corespunzătoare fac parte integrantă din întreținerea tacâmurilor de servire. Tacâmurile de servit trebuie spălate manual cu un săpun de vase delicat și apă caldă după fiecare utilizare și apoi uscate imediat. Depozitați tacâmurile de servit într-un loc curat și uscat, ferit de apă și praf.

Din cauza contactului cu aerul sau cu acizii alimentari, tacâmurile de servit se pot păta sau decolora în timp. Puteți elimina acest lucru curățându-le cu un polish pentru argint sau cu un detergent neabraziv pentru metale, după ce ați urmat instrucțiunile producătorului.