Satâre

1 articole în total
Set deCuțit de topor GOURMET, 2 buc, Zwilling
Akce Sticker
795 lei –26 %
581 lei
ZW36130000

Cuțitul Cleaver - instrumentul dvs. puternic de bucătărie

Ce este un cuțit de cuțit și la ce puteți folosi un cuțit de cuțit?

Un cleaver este un cuțit uriaș care seamănă cu un topor cu lama dreptunghiulară. Deși poate părea incomod, odată ce începeți să îl folosiți, îl veți ridica la fel de des ca și cuțitul de bucătar. Lama sa puternică și multifuncțională poate fi utilizată pentru:

  • despicarea unor bucăți mari de oase moi
  • tăierea bucăților mari de carne
  • tăierea legumelor mari, cum ar fi dovleacul, varza sau dovleacul
  • tăierea a tot felul de legume
  • zdrobirea cățeilor de usturoi
  • filetarea peștelui
  • să adune ingredientele tăiate și să le transfere în oală, tigaie sau wok

Câte tipuri de cuțite de cuțit sunt acolo?

În Kulina, veți găsi o selecție de clești de calitate superioară de la mărci cunoscute în întreaga lume, precum Wusthof și Zwilling. Alegerea cuțitului cu cuțit de topor potrivit este crucială și depinde de sarcina pe care doriți să o îndepliniți cel mai des și de ingredientele pe care doriți să le preparați cu el. Există mai multe feluri de cleștișoare pe care le puteți cumpăra, cu lame de diferite forme și dimensiuni și fiecare are propriile caracteristici.

  • Topor pentru carne

Un satâr de carne este un instrument culinar folosit pentru a tăia porțiuni mari de carne, tendoane și oase. Cuțitul poate fi folosit pentru a manipula bucăți mai moi de carne, precum și pentru a tăia oase, cartilaje și tendoane. Se poate mânui fără efort cu carne de vită, porc și pește și este folosit de obicei pentru a despica fripturi și păsări.

  • Topor chinezesc

Cuțitele mari, cunoscute sub numele de "cuțite chinezești", sunt folosite în general în bucătăria chinezească, dar sunt potrivite pentru diferite forme de gătit acasă. Acestea au o lamă lată, cu curbe moi și o margine rotunjită. Vă veți trezi în fiecare zi căutând un satâr chinezesc pentru a tăia, felia, tăia în cubulețe și toca toate ingredientele pentru mesele dvs. preferate.

  • Foarfecă pentru legume

Un satâr de legume - un cuțit mare, pătrat, cu o lamă foarte lată - este perfect pentru tăierea legumelor mari, cum ar fi varza, pentru tăierea legumelor tari, cum ar fi morcovii, ceapa și țelina, dar și a celor mai moi, cum ar fi roșiile.

Cum să aveți grijă de cuțitul cuțit de cuțit?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca toporul dvs. să reziste o veșnicie, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați separat cuțitul pentru șuncă, pentru ca lamele să nu se omoare. Utilizați un bloc sau suport pentru cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți regulat cuțitul cuțit de cuțit cu ajutorul unui ascuțitor de cuțite -
  • folosiți o planșetă de tă iat care să fie potrivită pentru cuțit și suficient de mare pentru a găzdui șunca pe care doriți să o tăiați