Platouri
Platouri - un mod elegant de a servi mâncarea
La ce sunt folosite platourile?
Un platou este o farfurie plată de dimensiuni mari, de obicei de formă ovală, dreptunghiulară sau rotundă, folosită pentru a servi carne, legume, șuncă sau un alt tip de mâncare (caldă sau rece). Acestea sunt adesea folosite în timpul cinei în familie, evenimente sociale, petreceri, nunți, banchete și în restaurante pentru a servi mâncăruri calde, aperitive, curcan sau rață întreagă, antreuri, deserturi, fructe, biscuiți, sandvișuri și alte mese. Acestea sunt foarte practice datorită dimensiunii lor generoase și, în plus, permit prezentarea alimentelor într-un mod bine organizat și estetic.
Care este diferența dintre o tavă de servire de servire și un platou de servit?
Există mai multe deosebiri între o tavă de servire și un platou, ambele fiind plate și folosite pentru a transporta sau servi alimente.
O tavă este o farfurie portabilă (adesea cu mânere) care este folosită pentru a transporta pahare, băuturi sau gustări la masă (în sufragerie, în camera de zi sau pe terasă). Pentru a preveni căderea obiectelor, tăvile pot avea laturile ridicate și sunt adesea fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv metal, plastic sau lemn.
Pe de altă parte, un platou este, de obicei, fabricat din porțelan sau ceramică și este folosit pentru a servi alimente așezate direct pe suprafața sa . O puteți folosi pentru a transporta mâncarea din bucătărie până la masă de sufragerie , dar nu puneți alte vase sau recipiente pe ea, așa cum faceți cu o tavă.
În concluzie, atât tăvile, cât și platourile pot fi folosite pentru a servi alimente, însă tăvile tind să fie mai mici și sunt folosite pentru a transporta alimente și pahare mai mici, în timp ce platourile sunt mai mari și sunt folosite pentru a servi carne sau legume.
Platourile de servit disponibile pe Kulina sunt atent selectate de la mărci de top precum Blomus, Revol, MIJ, și Bitz. Pentru a vă servi mâncarea într-un mod elegant, este posibil să aveți nevoie de suporturi pentru prăjituri, platouri pentru brânzeturi și tapas, coșuri pentru pâine și alte mici vase de servire.