Plăci de tăiere

19 articole în total
Tocător 45 x 30 cm, maro, bambus, WMF
179 lei
WM1886889990
Tocător 42 x 31 cm, maro, bambus, Zwilling
416 lei
ZW30772400
Tocător 38 x 25 cm, maro, bambus, WMF
149 lei
WM1886879990
Placă de tăiat NBA220 34 x 23 cm, maro, bambus, Pebbly
153 lei
PEBB3760132815831
Tocător 26 x 20 cm, maro, bambus, WMF
119 lei
WM1886869990
Tocător NBA230, cu suport și 2 cuțite, maro, bambus, Pebbly
518 lei
PEBB3760132815978
Placă de tăiat NBA221 25 x 17 cm, maro, bambus, Pebbly
89 lei
PEBB3760132815848
Tocător CUT&CARVE PLUS L 40 x 30 cm, maro, bambus, Joseph Joseph
277 lei
JS60142
218075 prkenko na krajeni nordic kitchen 35 cm hneda bambus eva solo
Noutăți
370 lei
ES530465
Placă de tăiat NBA142 26 x 18 cm, maro, bambus, Pebbly
74 lei
PEBB3760132813868
Tocător 25 x 18,5 cm, maro, bambus, Zwilling
120 lei
ZW30772300
Tocător 35,5 x 25 cm, maro, bambus, Zwilling
244 lei
ZW30772100
Tocător GREEN TOOL 39 x 28 cm, cu canelură pentru sos, bambus, Eva Solo ES520350
Tocător CHOP2POT 33 x 27 cm, pliabil, maro, bambus, Joseph Joseph JS60112
Tocător NBA036 37 x 29 cm, maro, bambus, Pebbly
143 lei
PEBB3760132811147
Tocător NBA222 41 x 30 cm, alb, bambus, Pebbly
178 lei
PEBB3760132815855

Placă de tăiat – unul dintre elementele esențiale ale bucătăriei

La ce folosește placa de tăiat?

O placă de tăiat, denumită uneori și placă de tăiat, este unul dintre instrumentele de bază din bucătărie, utilizată ca suprafață sigură pentru tăierea, tocarea sau felierea alimentelor. Placa este, de asemenea, utilizată pentru a transfera alimentele feliate de pe aragaz într-o oală sau într-un bol și, uneori, pentru a servi gustări la masă. (vă rugăm citițighidul nostru complet de shopping dacă vreți să vedeți care sunt cele 10 produse esențiale de bucătărie în care merită să investiți).

Ce tipuri de materiale sunt folosite pentru plăcile de tăiere?

Lemnul și plasticul sunt cele mai comune materiale folosite pentru tăblițele de tăiat. Uneori, puteți întâlni și tăblițe de sticlă, care sunt ușor de curățat, dar nu sunt sigure pentru cuțite.

O suprafață prea abrazivă are potențialul de a toci ușor muchia unui cuțit din cauza structurii fragile a acestuia. Calitățile moi, igienice și neabrazive sunt necesare într-un material decent pentru o placă de tăiere, dar nu ar trebui să fie foarte delicată sau casantă.

  • Lemn

Plăcile de tăiat din lemn au câteva avantaje uriașe față de cele din plastic. Acestea se autovindecă, ceea ce le face să fie accesorii de bucătărie de lungă durată. În plus, lemnul și în special lemnul de esență tare ( cum ar fi arțarul sau salcâmul) au granulație fină, iar acțiunea capilară a acestor granule atrage lichidul în jos, prinzând bacteriile - care sunt distruse pe măsură ce placa se usucă după curățare. Datorită calităților antiseptice ale materialului, lemnul este folosit, de asemenea, pentru a face suport pentru brânzeturi.

  • Bambus

Bambusul - deși, din punct de vedere tehnic, este o iarbă, împărtășește multe calități cu lemnul, inclusiv faptul că este puternic, durabil și antimicrobian. Plăcile de tăiat din bambus au proprietăți antimicrobiene naturale care ucid bacteriile, chiar și pe cele care pătrund pe suprafață, așa că, dacă vă place aspectul unei plăci de tăiat din bambus, este sigur să le încercați.

  • Plastic

Spre deosebire de lemn, plăcile din plastic permit spălarea cu agenți de curățare mai abrazivi sau în mașina de spălat vase fără a deteriora placa sau a permite agenților să rămână și să contamineze ulterior alimentele.

Majoritatea plăcilor din plastic de înaltă densitate, din polietilenă de calitate, sunt, de asemenea, sigure pentru cuțitele dvs., deși o placă de tăiere din plastic nu ar trebui să fie utilizată cu un cuțit zimțat, deoarece poate scurta semnificativ durata de viață a produsului.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o placă de tăiere pentru bucătărie?

Atunci când alegeți plăcile de tăiat pentru bucătăria dvs., nu uitați că aveți nevoie de mai mult de o placă de tăiat. În mod ideal, ar trebui să aveți o planșă de tăiere separată pentru carne, pește, pâine și legume. Atunci când alegeți produsul luați în considerare următoarele:

  • este placa de tăiere sigură pentru cuțite
  • are proprietăți anti-bacteriene
  • poate fi spălată în mașina de spălat
  • cât de durabilă este
  • veți putea folosi ambele părți ale plăcii de tocat
  • are un suport / poate fi agățată?
  • are vreo caracteristică specială care ar fi utilă (margini ridicate, margini cu mânere pentru o prindere fermă, canelură de scurgere)
  • poate fi pliată

Continenta, Joseph Joseph, Koziol, Brabantia, și Blomus sunt doar câteva dintre mărcile pe care le avem la Kulina. Acestea sunt disponibile în diferite culori, dimensiuni și stiluri și cu siguranță le veți putea asorta la stilul bucătăriei.

La Kulina oferim, de asemenea, plăci pentru brânzeturi și platorui pentru aperitive.