Pahare de vin

137 articole în total
Sus
Produsele următoare

Pahare de vin – Savurați-vă vinul printr-o experiență plăcută

Vinul este adesea consumat și degustat dintr-un pahar special de vin . Capacitatea de a aprecia în mod corespunzător aroma vinului este una dintre calitățile esențiale ale unui pahar de vin bun, și, prin urmare, paharele de vin sunt de obicei transparente, cu puține fațete sau ornamente. Înainte de a turna vinul într-un pahar de vin, luați în considerare utilizarea unei carafe de vin pentru aerisirea vinului. Expunerea la oxigen îmbunătățește aroma vinului, permițându-i acestuia să respire. De asemenea, decantarea înmoaie taninurile și vă puteți bucura și mai mult de gust. .

Care este diferența dintre paharele de vin alb și cele de vin roșu?

În comparație cu paharele pentru vin roșu, paharele pentru vin alb au boluri și deschideri mai mici. De asemenea, pereții lor sunt mai puțin curbați, iar tijele sunt mai lungi pentru a evita contactul cu mâna unui consumator. Cele două tipuri principale de pahare pentru vin alb sunt:

  • Pahare pentru vinuri cu aciditate ridicată (mai mici, pentru vinuri precum vinurile uscate Rieslings, Sauvignon Blanc)
  • Pahare pentru vinuri cu gust puternic (pentru vinuri precum Chardonnay)

Paharele pentru vin roșu au o suprafață mai mare, care vă ajută să vedeți și să admirați culoarea și vâscozitatea vinului în timp ce acesta se învârte în pahar. În general, vinul roșu are nevoie de o șansă de a se deschide și de a intra în contact cu mai mult oxigen pentru a-și îmbunătăți gustul, deoarece bolurile paharelor de vin roșu sunt de obicei mai mari și rotunjite. Există trei tipuri principale de pahare pentru vin roșu:

  • Pahare Bordeaux, pahare pentru vinuri cu gust puternic
  • Pahare medii
  • Pahare de Burgundia, pahare pentru vinuri ușoare

Cum pot alege paharul de vin potrivit pentru nevoile mele?

Atunci când vă alegeți paharul de vin, țineți cont de următorii factori:

  • Luați în considerare forma bolului

Suprafața de vin expusă la aer depinde de lățimea bolului paharului de vin. În plus, aceasta influențează cât de mult din parfumul vinului poate fi mirosit. Bolurile mai mari, de formă mai rotundă, care sunt folosite de obicei pentru vinurile roșii, permit mai mult aer să interacționeze cu vinul, astfel încât puteți aprecia mai mult aroma. În timp ce gusturile și aromele celor mai multe vinuri albe sunt mai blânde, un pahar mai mic ajută la direcționarea acestor parfumuri mai moi mai aproape de nas.

  • Luați în considerare piciorul paharului

Cu cât piciorul este mai scurt, cu atât este mai mare riscul ca paharul de vin să fie apucat de bol sau ca bolul să intre în contact cu mâna. Deoarece vinurile albe necesită, în general, temperaturi mai scăzute, paharele de vin alb au, de obicei, picioare mai lungi pentru a evita încălzirea vinului în timp ce țineți paharul în mână.

  • Luați în considerare marginea

Vinul curge mai ușor pe limbă atunci când marginea este mai fin tăiată și mai delicată. Aciditatea și asprimea unui vin pot fi amplificate de marginile mai groase.

Pentru cei care sunt în căutarea clasei și a excelenței, Kulina este o alegere potrivită. Puteți alege dintr-o selecție de produse de la mărci de renume precum Eva Solo în diferite stiluri, culori și dimensiuni.

Iar dacă sunteți un iubitor de vin, asigurați-vă că aveți toate accesoriile de care aveți nevoie pentru a deschide și servi vinul într-un mod adecvat. Alegeți un accesoriu practic, dar elegant cum arfi tirbușon a decantor sau o picurătoare și verificați selecția noastră de rafturi pentru vinuri pentru a vă păstra sticlele de vin în siguranță și pentru a evita spargerile.