Oale pentru paste

4 articole în total
Cratiță pentru sparanghel 16 cm, 4,5 l, WMF
349 lei
WM799716380
Oală pentru paste 24 cm, WMF
759 lei
WM0724919990
Oală pentru paste MINI 18 cm, WMF
399 lei
WM0718826040

Oale de paste - un răsfăț pentru iubitorii de paste!

Ce este o oală pentru paste?

Oalele pentru paste sunt vase înalte echipate cu o strecurătoare (adesea numită inserție pentru paste). Acestea sunt de obicei fabricate din oțel inoxidabil și sunt de dimensiuni mari. O oală pentru gătitul pastelor combină funcționalitatea unei oale și a unei strecurătoare, permițând gătirea și scurgerea ușoară a pastelor fără a fi nevoie să folosiți o strecurătoare.

Chiar am nevoie de o oală pentru paste?

Dacă sunteți un iubitor de paste, dacă copiii dvs. sunt pasionați de paste și dacă gătiți paste aproape zilnic, cumpărarea unei oale pentru paste va fi o investiție bună. Nu uitați că poate fi folosit fără inserție (ca o oală obișnuită) și că vă permite să păstrați apa pentru paste pe care o turnați de obicei când folosiți o strecurătoare standard. Apa pentru paste este foarte utilă pentru îngroșarea sosurilor, deoarece este plină de amidon - nu ați făcut niciodată asta? Navighează pe internet și verifică rețeta de paste Gigi Hadid cu vodcă!

Cum se gătesc pastele într-o oală de paste?

Gătitul pastelor într-o oală pentru paste este simplu și nu necesită instrumente suplimentare. Tot ce trebuie să faceți este:

  • puneți inserția pentru paste în oală
  • umpleți-l cu apă până la nivelul corespunzător și aduceți-l la fierbere
  • adăugați ușor pastele nefierte și puțină sare (puteți adăuga și un strop de ulei de măsline)
  • opriți focul când pastele sunt fierte după gustul dumneavoastră
  • luați tampoane fierbinți sau mănuși de bucătărie și apucați mânerele vasului interior
  • scoateți inserția din oală și țineți-o puțin deasupra ei, lăsând apa să se scurgă
  • se toarnă pastele într-un castron sau într-o tigaie cu sos pentru paste

Pe Kulina veți găsi câteva vase elegante pentru paste, concepute pentru a găti porții mari și mici de paste. Nu uitați că le puteți folosi întotdeauna ca pe niște oale obișnuite și nu numai pentru a găti și scurge pastele, ci și legumele, cartofii etc. Toate vasele pentru paste sunt echipate cu capace care vă permit să gătiți pastele mai repede și să economisiți energie în același timp. Unele dintre ele au și măsurători interne, ceea ce vă face viața în bucătărie și mai ușoară. Consultați aici cele mai bine vândute oale pentru paste.

Cum să ai grijă de oala de paste?

Dacă ați investit într-o oală pentru paste făinoase, asigurați-vă că o curățați și o îngrijiți în mod corespunzător, astfel încât să vă însoțească ani de zile. Cum să vă curățați oala de paste?

  • citiți întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de prima utilizare și asigurați-vă că nu introduceți vasul în mașina de spălat vase dacă nu este recomandat,
  • nu folosiți ustensile de metal care pot zgâria suprafața vaselor, folosiți în schimb ustensile de bucătărie din lemn sau din silicon
  • evitați să lăsați oala murdară peste noapte sau să o înmuiați pentru o perioadă lungă de timp (mai ales dacă este din oțel inoxidabil),
  • dacă doriți să scăpați de petele de pe suprafața vasului din oțel inoxidabil, curățați-l cu un produs de curățare a oțelului inoxidabil,
  • evitați șocul termic, nu puneți vasul de paste fierbinți în apă rece etc.