Tigaie pentru carne? Doar cea de oțel.

panvicka na maso

Prepararea unei fripturi perfect suculente necesită nu numai îndemânare, ci și ustensilele potrivite. Pentru iubitorii de carne, cratițele din oțel sunt alegerea evidentă - durabile, versatile și foarte bune la conducerea căldurii. Descoperiți de ce acest element indestructibil nu ar trebui să lipsească nici din bucătăria dvs.

Cratițe din oțel: 5 caracteristici pe care le veți aprecia
  • Rezistă la toate temperaturile
    Oțelul are o rezistență excelentă la căldură, astfel încât puteți profita din plin de gătitul la temperaturi ridicate. De asemenea, oțelul conduce și stochează bine căldura. Este alegerea ideală pentru gătitul cărnii la temperaturi ridicate.
  • Îmbunătățește proprietățile sale
    Mai multe despre tigaie din oțel gătiți și prăjiți, cu atât mai bine are. Utilizarea tigăii o va înnegri, ceea ce nu este un lucru rău, ci o schimbare pozitivă. Ce alte ustensile de gătit puteți spune că se îmbunătățesc pe măsură ce trec anii?
  • Absolut inofensiv
    Fier de suprafață cratițe este foarte dur și nu îl veți zgâria în timpul utilizării normale. Alte tigăi pot elibera finisaje și pot ajunge în mâncare atunci când gătiți, dar cu oțelul nu veți obține deloc acest lucru.
  • Toate sursele de căldură
    Oțelul este un metal feromagnetic, astfel încât alimentele pot fi preparate cu el pe toate sursele de căldură, inclusiv pe inducție. Așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ce să faceți cu această tigaie atunci când veți obține un aragaz cu inducție.
  • Robust și solid
    La prima vedere, vasele de gătit din oțel dau o impresie solidă și nu numai că par solide, dar chiar sunt. Cu o manipulare adecvată, vă va servi mulți ani și puteți chiar să vă lăsați moștenire tigaia iubită urmașilor.
Cratițe din oțel de calitate

Cele mai bune tigăi de oțel conform recenziilor clienților noștri

Ce să fac cu noua tigaie de oțel?


Tigaia de oțel trebuie pregătită corespunzător pentru prima sa utilizare. Aceasta este cunoscută sub numele de ardere, care elimină toate impuritățile și vă permite să utilizați tigaia fără nicio grijă. Există două moduri de ardere.

Arderea cu ulei a tigăilor de oțel

Mai întâi turnați apă clocotită peste tigaie și apoi uscați-o cu un prosop. Turnați o cantitate mică de ulei și porniți aragazul la foc mare și încălziți uleiul pe el. Învârtiți cu grijă tigaia astfel încât uleiul fierbinte să acopere întreaga suprafață a tigaiei. Uleiul ar trebui să se afume bine și suprafața va deveni neagră. După ardere, ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie uscat.

Arderea cu sare a tigăilor de oțel

Puteți obține același efect cu sare. În acest caz, veți avea nevoie de un kilogram sau două de sare, în funcție de mărimea tigăii. Va dura aproximativ o jumătate de oră să se încălzească, sarea va începe să fumege și suprafața de dedesubt își va schimba și ea culoarea. După treizeci de minute, aruncați sarea și ștergeți și tigaia.

Instrucțiuni video
Cum să ardeți o tigaie de oțel
Tratarea inițială a unei tigăi de oțel este un lucru simplu și veți fi recompensat cu o tigaie perfect pregătită pentru călătoria dvs. culinară!
pánve na maso
Întreținerea periodică a tăvii de oțel
  • Fără unelte brute și mașină de spălat vase
    Deși tigaia din oțel este foarte durabilă, este mai bine să nu o curățați cu sârmă abrazivă sau nisip. De asemenea, oțelul nu se împacă prea bine cu mașina de spălat vase, majoritatea produselor sunt pe bază de clor, ceea ce ar putea deteriora suprafața. În cazul unei murdării abundente, o puteți retușa, ceea ce va îndepărta murdăria în mod fiabil.
  • Apa nu este un prieten al pelvisului tău
    Oțelul nu are un finisaj rezistent la rugină, deci mențineți întotdeauna tigaie într-un loc uscat și ștergeți-l. Dacă arde mâncare în el, nu-l lăsați niciodată să se ude. Riscați să ruginească.
  • Ungere
    Tratați-vă tigaia cu o scoarță de ulei din când în când. Acoperiți o tigaie curată și uscată cu orice fel de ulei de gătit comestibil. Tigaia va primi un strat protector hidrofob care o va proteja parțial de umiditate.
  • O schimbare de culoare nu este un lucru rău
    Odată cu utilizarea regulată, tigaia din oțel își va schimba culoarea și va căpăta un strat negru. Acesta nu este un defect și nu reprezintă în niciun caz un motiv de reclamație. Stratul negru indică o tigaie utilizată în mod regulat, cu proprietăți excelente.
Mai multe informații despre cratițele de oțel

Produse de spălat vase


Sfatul nostru
Citește și
->
velikost pánví
Cum să alegeți tigaia de dimensiunea potrivită?
Alegerea tigăii de dimensiunea potrivită poate face o mare diferență în ceea ce privește calitatea și gustul mâncării. În acest ghid, veți afla cum să alegeți o dimensiune care să se potrivească nevoilor culinare ale gospodăriei dvs.
ocelove panve do trouby
Cratițe din oțel de calitate: o întoarcere modernă la tradiție

Oferiți-vă senzația unei bucătării profesionale cu gama Element B de la compania franceză De Buyer. Această serie oferă mai multe dimensiuni de tigăi clasice, o tigaie grill, o tigaie de prăjit, o tigaie de friptură și chiar o tigaie pentru clătite. Toate tigăile sunt, de asemenea, potrivite pentru coacere în cuptor datorită designului lor complet metalic.

De Buyer tigăi din oțel
steak na panvi
Cum să pregătiți o friptură pe o tigaie de oțel?

Grăsimea este purtătoarea aromei, iar numărarea caloriilor ar trebui lăsată la ușă atunci când pregătiți friptura perfectă. Includeți întotdeauna ulei într-o tigaie de oțel pentru prepararea fripturii, îl puteți omite pentru cărnurile mai slabe.

Se încinge uleiul la foc mare până când începe să fumege. Puneți friptura pe acesta și reduceți focul doar puțin. Nu scoateți cu forța carnea din tigaie; retrasă corespunzător, carnea se va desprinde singură. Nu înțepați carnea cu furculița, sucurile se pot scurge și friptura va fi uscată.

Când carnea s-a desprins de pe o parte, întoarceți-o și lăsați-o să se desprindă de pe cealaltă parte. Datorită mânerelor din oțelB Mineral puteți lăsa friptura cu întreaga tavă în cuptor până la gradul de coacere dorit. Aveți nevoie de mai multe detalii despre cum să preparați fripturile? Voilà - iată-le.

Între timp, pe cealaltătigaie grill pregătiți legumele ca garnitură pentru friptură. În sezonul de vară, asigurați-vă că nu săriți peste dovlecei, ardei și roșii. Fasolea verde este, de asemenea, o garnitură esențială pentru friptură.

Acum nu vă mai rămâne decât să vă bucurați de o friptură pregătită luxos cu legume la grătar fără nici cel mai mic regret. Cu o bucată de carne gătită corespunzător nu veți jigni niciun vizitator și veți deveni cu siguranță o gazdă preferată.

Friptura pe tigaie: procedura

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Cea mai frecventă întrebare adresată
Este o tigaie de oțel mai bună decât o tigaie antiaderentă?
Da, pentru carne, cu siguranță. O tigaie de oțel poate face față temperaturilor ridicate și produce o crustă crocantă frumoasă, lucru pe care tigăile antiaderente de multe ori nu îl pot face.
Trebuie să ard tigaia de oțel înainte să o folosesc?
Da, arderea tigăii îi va îmbunătăți proprietățile antiaderente și o va proteja de rugină.
Pot pune tigaia de oțel în mașina de spălat vase?
Nu, mașina de spălat vase poate deteriora suprafața tigăii și provoca coroziune. Doar spălați-o manual și uscați-o.
Este tigaia de oțel potrivită pentru inducție?
Da, tigăile de oțel funcționează excelent pe toate tipurile de aragazuri, inclusiv pe cele cu inducție.
Este greu să întreții o tigaie de oțel?
Deloc! Doar spălați-l, uscați-l și ungeți-l ușor după fiecare utilizare. Cu cât îl folosiți mai mult, cu atât funcționează mai bine.