- Spălați noua tigaie cu apă caldă folosind un burete moale și o picătură de detergent de vase, îndepărtați stratul de ceară de albine de pe ambele părți ale tigăii. Această ceară protejează tigaia de ruginire în timpul depozitării.
- Uscați bine tigaia. Alegeți ochiul aragazului care se potrivește cu dimensiunea bazei tigăii.
- Încălziți tigaia la foc mediu. Puneți aproximativ 1 mm de ulei în tigaie și încălziți-l până când uleiul începe să fumege (rotați tigaia în timpul procesului de temperare pentru a vă asigura că uleiul ajunge pe laturile sale interioare).
- După aproximativ trei minute, suprafața tigăii va începe să se înnegrească. După aproximativ 10 minute, va începe să fumege și interiorul se va face maroniu (vezi video).Maroniu este culoarea corectă pentru tigaia dvs. Nu, nu va mai fi niciodată argintie.
- Lăsați tigaia să se răcească și ștergeți excesul de ulei cu un prosop de hârtie.
- Temperarea poate fi făcută în mod repetat. Dacă veți considera că temperarea inițială a fost insuficientă, puteți repeta procesul.
- Cu fiecare utilizare, tigaia se va înnegri și mai mult. Altfel spus, cu cât este mai folosită și mai înnegrită, cu atât proprietățile tigăii dvs. din oțel carbon vor fi mai bune.
Ghid pentru primii pași alături de o tigaie din oțel
Tigăile din oțel carbon sunt în mod natural anti-aderente și vă vor ține o viață întreagă. Cu toate acestea, ele necesită unele îngrijiri inițiale pentru a garanta că vă sunt de folos așa cum trebuie.


- Nu o spălați în mașina de spălat vase. Nu o înmuiați.
- De preferat, nu spălați deloc tigaia. Este suficient să o ștergeți cu un prosop de hârtie, care poate avea o picătură de ulei pe el.
- Dacă trebuie să spălați tigaia, uscați-o imediat, nu o lăsați să se usuce la aer. Apoi, ar fi de preferat să o acoperiți cu un strat subțire de ulei pentru a-i proteja suprafața.
- Nu folosiți o rată de încălzire foarte rapidă - booster pe inducție sau cea mai mare setare pe alte plite! Folosiți întotdeauna doar temperaturi medii.
- Nu supraîncălziți tigaia dacă este goală.

Țineți cont că tigăile din oțel carbon sunt cele mai potrivite pentru uleiurile vegetale cu un punct de fum ridicat. Acestea sunt uleiuri care pot rezista la cele mai ridicate temperaturi, cum ar fi uleiul de rapiță sau uleiul de floarea-soarelui.
Încălziți tigaia suficient înainte de a găti. Aceasta este singura modalitate de a preveni lipirea alimentelor. Asigurați-vă că dimensiunea plitei se potrivește cu dimensiunea bazei tigăii.
Gătiți alimentele la temperaturi medii. Căldura mare cauzează lipirea și arderea alimentelor.
Nu întoarceți prea repede alimentele, așteptați suficient timp pentru a le permite se formeze pe ele o crustă, astfel încât să se elibereze de pe suprafața tigăii.
Cele mai populare tigăi din oțel conform recenziilor clienților noștri
