Cele mai bune tigăi pentru friptură

De ce friptura făcută în casă nu are același gust ca cea de la restaurantul preferat? Secretul poate fi în tigaie. Un interior suculent și o crustă perfectă? Singura modalitate de a obține exact acest lucru este cu tigaia potrivită. Majoritatea bucătarilor profesioniști vor recomanda o tigaie din oțel sau fontă pentru fripturi. Vom explica de ce și vom analiza avantajele și dezavantajele altor materiale.

Comparați
panve na steak ocel
panev na steak litina
panev na steaky nerez
panev na steaky neprilnava
Tigaie de oțel pentru fripturi
Tigaie din fontă pentru fripturi
Tigaie din oțel inoxidabil pentru fripturi
Tigaie neaderentă pentru fripturi
Conductivitate termică
Înaltă
Căldură ridicată, cu menținere îndelungată
Înaltă
Bun
Greutate
Greu
Foarte greu
Mediu
Greutate redusă
Întreținere
Exigent, necesită întreținere periodică
Exigent, necesită ungere regulată
Ușor, rezistent la mașina de spălat vase
Ușor, rezistent la mașina de spălat vase
Preț
Mediu
De obicei mai mare
De la mediu la ridicat
Mediu până la scăzut
steakove panvicky
Tigăi pentru fripturi:
Materiale în detaliu

Oțel: Este mai ușoară decât fonta, dar totuși destul de grea. Avantajul său este că se încălzește rapid și distribuie căldura uniform pe întreaga suprafață, ceea ce o face un instrument ideal pentru prepararea cărnii. Cu toate acestea, chiar și în cazul unei tigăi de friptură din oțel, trebuie respectate anumite reguli de curățare și îngrijire ulterioară. Citește totul despre tigăile de oțel.

Litiu:
Este grea, dar în același timp foarte durabilă și mai ales poate menține o temperatură ridicată stabilă pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce este esențial pentru prepararea fripturilor și a altor tipuri de carne. În cazul tigăilor pentru fripturi din fontă, trebuie să țineți cont de faptul că acestea necesită o întreținere specială. Aflați mai multe despre tigăile din fontă.

Oțel inoxidabil: Tigaia de friptură din oțel inoxidabil este o alegere excelentă pentru toți bucătarii confortabili, combinând avantajele încălzirii rapide și uniforme, curățării relativ ușoare și întreținerii reduse. Doriți să știți mai multe despre cratițele din oțel inoxidabil?

Suprafețe neadezive: Dacă sunteți un fan al suprafețelor antiaderente, atunci alegeți o tigaie de friptură din titan, de exemplu. Vă va plăcea garantat, deoarece este ușoară și ușor de curățat, majoritatea producătorilor specificând chiar că poate fi spălată în mașina de spălat vase. Dar adevărul este că tigăile antiaderente nu sunt potrivite pentru a atinge temperaturi foarte ridicate, care sunt esențiale pentru a găti fripturi perfecte. Cunoașteți bine cratițele antiaderente.


Cele mai bune tigăi pentru friptură, conform recenziilor clienților noștri

Sfatul nostru
Citește și
->
jak pripravit steak
Cum să pregătiți friptura perfectă
Prepararea fripturii perfecte este o combinație de ingrediente de calitate, tigaia potrivită, tehnică adecvată și răbdare. Urmând acești pași, veți obține un rezultat care vă va mulțumi nu numai pe dvs., ci și pe fiecare gurmand de la masa dvs.
jak vybrat panev na steak
Atunci când alegeți o tigaie pentru fripturi, nu uitați de:
  • Mărime: Alegerea dimensiunii depinde exclusiv de numărul de persoane pentru care veți găti. Amintiți-vă că, cu cât tigaia este mai mică, cu atât va fi mai ușoară, mai ușor de curățat și, de asemenea, de depozitat.
  • Compatibilitate: Nu uitați să verificați dacă tigaia de friptură este potrivită pentru tipul dvs. de plită.
  • Panglică: Dacă achiziționați o tigaie grill pentru fripturi, aceasta va avea nervuri tipice pe fund pentru a reduce riscul lipirii cărnii în timpul gătitului.

mytí steakové pánve

Cum să curățați tigaia după ce ați prăjit fripturi?

Litiu: După răcire, ștergeți cu un prosop de hârtie sau frecați cu o perie dură pentru a îndepărta orice reziduuri alimentare. Nu utilizați detergenți. Apoi uscați și ungeți tigaia.

Oțel: După răcire, ștergeți cu un prosop de hârtie, dacă acest lucru nu este suficient, curățați cu apă caldă și un burete moale, evitând materialele abrazive. Apoi se usucă și se poate freca cu ulei.

Oțel inoxidabil: După răcire, îndepărtați resturile mari de alimente și apoi spălați cu apă caldă și puțin detergent pe un burete moale. La final, uscați bine.

Suprafață neaderentă: Utilizați un burete moale și detergent ușor sau puneți-l în mașina de spălat vase. Evitați toate detergenții abrazivi. Uscați bine.

Urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului atunci când curățați tigaia pentru fripturi.

steakove panve de buyer
Care sunt cele mai bune tigăi pentru friptură

Tigăi de friptură faimoase De Cumpărător oțel carbon sunt clasice franceze care durează de generații.

Tigăi pentru fripturi WMFGama PROFI RESIST, în special, combină calitatea germană premium, designul inovator și durata lungă de viață.

Gigant francez din fontă Staub
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Cea mai frecventă întrebare adresată
Care este cea mai bună tigaie pentru fripturi?
Cea mai bună alegere pentru prepararea fripturilor este o tigaie din fontă sau oțel.
Cât timp trebuie să fie preîncălzită tigaia pentru friptură?
Desigur, depinde de material, dar, în general, tigaia pentru fripturi ar trebui să fie preîncălzită timp de 5-10 minute. Dacă aveți îndoieli dacă tigaia este suficient de fierbinte, puteți picura o picătură mică de apă pe ea. Dacă aceasta se evaporă imediat, tigaia este gata.
Pot folosi o tigaie pentru fripturi pe o plită cu inducție?
Da, multe tigăi pentru fripturi sunt compatibile cu plitele cu inducție. Verificați întotdeauna informațiile de compatibilitate ale producătorului.
Cât timp trebuie să fie gătită friptura?
Timpul de prăjire depinde de grosimea fripturii și de gradul de gătire dorit. În general:
  • Rare: 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Mediu în sânge: 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Mediu: 4-5 minute pe fiecare parte.
  • Bine făcut: 5 minute sau mai mult pe fiecare parte.
Cum să vă dați seama când friptura este gata?
Strângeți carnea cu degetul, dacă este moale ca degetul dvs. este în sânge, dacă este mai fermă ca nasul dvs. este medie.