Sfaturi și trucuri
Cum să pregătiți clătite delicioase
- Dacă sunteți siguri că veți umple clătitele cu umplutură dulce, puteți adăuga o lingură de zahăr. Dar țineți cont de faptul că un astfel de aluat se va rumeni mai repede, dar în același timp se va și arde mai ușor.
- Dacă pregătiți clătite cu umplutură sărată, le puteți prepara cu unt sărat sau puteți adăuga un vârf de cuțit de sare în aluat sau puteți amesteca ierburi aromatice.
- Clătitele pot fi preparate și în untură sau ulei, sau pe tigăi antiaderente complet fără grăsime. Dar nu uitați că untul le oferă gustul autentic de "french crepes".
- Folosiți unt clarificat, deoarece acesta nu se arde, spre deosebire de untul obișnuit.
- Se spune că prima clătită nu iese niciodată bine, se arde sau se rupe la întoarcere. Adesea, acest lucru se datorează faptului că tigaia nu este suficient de încinsă. Puteți preveni acest lucru folosind puțin mai multă grăsime la prima prăjire. Atunci, clătita va fi prea grasă, deci nu tocmai ideală. Așa că nu vă faceți griji pentru prima clătită, dar dacă a doua se rupe și nu o puteți întoarce, atunci problema este, probabil, în consistența aluatului, așa că încercați să o salvați adăugând un ou.
- Dacă vă plac clătitele extra subțiri, adăugați puțin mai mult lapte în aluat decât este specificat în rețetă.
- Dacă ați făcut mai multe clătite decât puteți consuma, puneți-le pe o farfurie, lăsați-le să se răcească, acoperiți-le și puneți-le la frigider. Acolo vor rezista până la 3 zile. De asemenea, clătitele gata făcute pot fi congelate.