Doriți să pregătiți o friptură cu cartofi și legume de la început până la sfârșit într-o singură oală? Atunci tigăile pentru cuptor sunt pentru dvs. Acestea se pot ocupa atât de prăjire, cât și de coacere și încă rezistă la temperaturi ridicate. Haideți să le analizăm mai îndeaproape, astfel încât să știți la ce să vă uitați pentru gătit.
În mod ideal, căutați o tigaie care este etichetată "oven-safe" sau care are un simbol al cuptorului pe ea. Dacă nu găsiți unul, atunci decideți-vă asupra materialului tigăii și mânerului, precum și asupra celei mai înalte temperaturi care este sigură pentru oala de gătit. Aceste valori sunt în general cuprinse între 200 °C și 260 °C, unele tigăi fiind potrivite pentru grătar până la 300 °C.
Pentru informații privind adecvarea cuptorului sau limitele de temperatură, consultați în caietul de sarcini. Tigăile de cuptor nu numai că garantează că veți pregăti mâncarea dorită în ele, dar și că vor rezista în siguranță la temperaturi ridicate și nu își vor pierde proprietățile din cauza acestora.