Tigăi de cuptor sub lupă

oven safe pan

Doriți să pregătiți o friptură cu cartofi și legume de la început până la sfârșit într-o singură oală? Atunci tigăile pentru cuptor sunt pentru dvs. Acestea se pot ocupa atât de prăjire, cât și de coacere și încă rezistă la temperaturi ridicate. Haideți să le analizăm mai îndeaproape, astfel încât să știți la ce să vă uitați pentru gătit.

Ce cratițe sunt potrivite pentru cuptor

În mod ideal, căutați o tigaie care este etichetată "oven-safe" sau care are un simbol al cuptorului pe ea. Dacă nu găsiți unul, atunci decideți-vă asupra materialului tigăii și mânerului, precum și asupra celei mai înalte temperaturi care este sigură pentru oala de gătit. Aceste valori sunt în general cuprinse între 200 °C și 260 °C, unele tigăi fiind potrivite pentru grătar până la 300 °C.

Pentru informații privind adecvarea cuptorului sau limitele de temperatură, consultați în caietul de sarcini. Tigăile de cuptor nu numai că garantează că veți pregăti mâncarea dorită în ele, dar și că vor rezista în siguranță la temperaturi ridicate și nu își vor pierde proprietățile din cauza acestora.

Tăvi pentru cuptor

Materialul tăvii de cuptor joacă cu siguranță un rol major

litinova panev do trouby

Tigăi din fontă pentru cuptor

Fonta, care are o conductivitate termică excelentă, este prima alegere, fiind ideală pentru mâncărurile care încep pe aragaz și se termină în cuptor.

A se vedea

ocelova panev do trouby

Tigăi de oțel pentru cuptor

Oțelul este durabil și puțin mai ușor decât fonta, ceea ce îl face mult mai ușor de manevrat la gătit. Este potrivit pentru mâncăruri prăjite de toate tipurile și, de asemenea, pentru prepararea diferitelor tipuri de carne.

A se vedea

nerezove panve do trouby

Tigăi din oțel inoxidabil pentru cuptor

Oțelul inoxidabil este, de asemenea, o alegere excelentă, deși nu conduce căldura la fel de eficient ca fonta și oțelul. Pe de altă parte, poate rezista la aproape orice, chiar și la cele mai înalte temperaturi. Este ideal pentru coacere și prăjire de toate tipurile.

A se vedea

titanove panve do trouby

Tigăi din titan pentru cuptor

Titanul este extrem de puternic, durabil și nu este greu. Are proprietăți antiaderente excelente, ceea ce îl face ideal pentru mâncăruri precum frittata, dar poate face față și altor mâncăruri care necesită o temperatură constantă.

A se vedea


Tigăi neaderente pentru cuptor

Alte tigăi de cuptor antiaderente, inclusiv cele din ceramică, s-ar putea să nu fie o alegere atât de bună. De fapt, suprafețele lor nu sunt de obicei capabile să reziste la cele mai înalte temperaturi, astfel încât, chiar dacă pot fi coapte, utilizarea lor poate fi limitată.


A se vedea
Sfatul nostru
Citește și
->
jakou velikost panve
Cum să alegeți tigaia de dimensiunea potrivită?
Nu sunteți sigur ce dimensiune să folosiți? Vă vom sfătui cum să o determinați.


Cele mai bune tigăi de cuptor în funcție de recenziile clienților

poklice panve do trouby
Mâner, capac și construcție

Un alt element absolut cheie este mânerul, adică materialul din care este fabricat. Acesta trebuie să fie capabil să reziste la temperaturi ridicate, fiind de obicei metal sau silicon. Evitați cu totul mânerele din lemn și verificați bine durabilitatea celor din plastic. O tigaie de cuptor cu mâner detașabil este ideală.

Capacul ar trebui, de asemenea, să fie supus aceluiași control. Și trebuie să fie făcut din materiale durabile. Sticla și metalul tind să fie sigilate, pentru altele verificați recomandările producătorului.

Și nu în ultimul rând, designul merită atenție. De fapt, o tigaie dintr-o singură bucată este mult mai potrivită pentru utilizarea în cuptor, deoarece nu are niciun punct "slab" în care se pot produce deteriorări.

Tăvi pentru cuptor

Tipuri de tigăi de cuptor

grilovaci panev do trouby

Tigăi de grătar pentru cuptor

Acestea sunt făcute pentru grătarul de carne și legume.

A se vedea

Sote panev do trouby

Tigăi adânci pentru cuptor

Sunt excelente pentru prepararea lasagnei sau a sosurilor.

A se vedea

panve do trouby s poklici

Tigăi cu capace de cuptor

Sunt perfecte pentru tot felul de tocănițe.

A se vedea

wok do trouby

Cuptor wok

Este perfect pentru prăjire și coacere ulterioară.

A se vedea

top panve do trouby
Tigăi de calitate pentru cuptor
De Cumpărător este o marcă franceză renumită pe care cu siguranță nu ar trebui să o ratați atunci când alegeți. De fapt, tigăile de cuptor De Buyer sunt cunoscute pentru conductivitatea lor termică excepțională și pot suporta adesea temperaturi de până la 300 °C.

Un alt jucător important este compania germană Wollcare este specializată în tigăi antiaderente din titan. Tigăile de cuptor Woll au de obicei un mâner detașabil și sunt rezistente până la 250 °C.

Nici marca germană nu vă va dezamăgiPetromaxcare este specializată în vase de gătit tradiționale din fontă. Tigăile de cuptor Petromax sunt robuste și, deoarece pot rezista la temperaturi extrem de ridicate, sunt potrivite și pentru gătitul la foc deschis, în plus față de cuptor.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Cea mai frecventă întrebare adresată
Care cratițe nu sunt potrivite pentru cuptor?
Tigăi cu mânere din plastic sau lemn, tigăi vechi cu strat de teflon, tigăi din aluminiu fără strat de protecție, tigăi cu o construcție de proastă calitate și tigăi cu limite de temperatură necunoscute.
Pot folosi o tigaie antiaderentă în cuptor?
Da, dar este important să verificați specificațiile producătorului. Majoritatea tigăilor antiaderente pot fi folosite în cuptor la o temperatură maximă de 250 °C, cu mențiunea că depășirea acestei temperaturi va duce la deteriorarea suprafeței antiaderente.
Care sunt cele mai bune materiale pentru cratițele de cuptor?
Fonta, oțelul inoxidabil, oțelul și titanul sunt cele mai bune. Aceste materiale sunt rezistente la temperaturi ridicate și distribuie căldura uniform, ceea ce le face ideale pentru coacere și prăjire.
Cum se îngrijește tigaia după utilizarea în cuptor?
Lăsați tigaia să se răcească, apoi îndepărtați orice reziduu alimentar, ștergeți cu un prosop de hârtie sau spălați cu apă caldă fără detergent și uscați bine.
Cum știu dacă o tigaie este potrivită pentru cuptor?
Vă puteți da seama ce tigaie este potrivită pentru cuptor după material (fontă, oțel inoxidabil, oțel, titan), durabilitatea mânerului (metal, silicon, detașabil) și marcajul producătorului. Căutați simbolul cuptorului sau "oven safe" pe ambalaj sau direct pe tigaie. De asemenea, verificați limitele maxime de temperatură indicate de producător.