Cum să alegeți cea mai bună tigaie pentru grătar?

Imaginați-vă aroma cărnii la grătar, a legumelor suculente sau a peștelui gătit perfect, pe care le puteți savura în confortul propriei case în orice moment al anului. Sunteți gata să descoperiți secretul transformării unor cine obișnuite în experiențe gastronomice de neuitat? Scufundați-vă cu noi în lumea grătarului și descoperiți toate motivele pentru care este tigaie de grătar de calitatecunoscută și ca tigaie pentru friptură, un ajutor neprețuit pentru orice bucătar.

Grilujte jako šéfkuchaři

Grătiți ca un bucătar în confortul propriei dvs. bucătării!

Grătarele nu sunt doar despre serile de vară petrecute în grădină, ci pot fi o parte magică a bucătăriei dvs. de zi cu zi.Tigăi pentru grătar aduce gustul și atmosfera grătarelor în aer liber în confortul casei dumneavoastră. Nu numai că vor oferi mâncării dvs. un aspect inconfundabil de grătar, dar vor deveni și un accesoriu elegant și practic pentru bucătăria dvs.

5 motive bune pentru a achiziționa o tigaie pentru grătar

  • Tigaia de grătar vă permite să preparați mâncăruri sănătoase și gustoase cu caracteristici tipice de grătar fără a fi nevoie de un grătar mare.
  • Este perfect pentru a găti carne, legume, pește sau chiar fructe, cu utilizare minimă de ulei.
  • Striațiile tipice de pe fundul tigăii rețin excesul de grăsime și zeamă, care sunt apoi ușor de eliminat, și împiedică fierberea alimentelor.
  • Când investiți deja în carne de calitate, o tigaie specială pentru grătar vă aduce cu un pas mai aproape de friptura perfectă.
  • Nu în ultimul rând, grătarul pe o plită este mai rapid, mai precis și mai puțin laborios decât grătarul la foc deschis.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a începe să căutați cea mai bună tigaie pentru grătar

Atunci când alegeți o tigaie de grătar, este important să luați în considerare mai mulți factori care afectează dacă piesa pe care o alegeți vă va face fericit.


Ceva de urmărit:

  • Materialul din care este fabricată tigaia: Alegeți întotdeauna materiale de calitate și dovedite, fie în ceea ce privește proprietățile lor specifice, siguranța sănătății sau cerințele de întreținere.
  • Neaderență la suprafață: O caracteristică foarte bună este suprafața antiaderentă a tigăii, care nu se va lipi de mâncare atunci când o întoarceți și care garantează, de asemenea, o curățare mai ușoară.
  • Tipul de aragaz din bucătăria dvs: Căutați o tigaie grill pentru inducție sau gătiți pe o plită pe gaz sau electrică? Aveți de gând să folosiți tigaia în cuptor sau pe un grătar convențional? Asigurați-vă că tigaia pe care o alegeți îndeplinește aceste cerințe.
  • Forma tigăii: Plitele pătrate sunt deosebit de potrivite pentru prepararea cărnii și a peștelui la grătar și, în general, pentru prepararea mâncărurilor care nu trebuie amestecate.
  • Dimensiunea tigăii: Pentru una sau două persoane vă puteți descurca cu o tigaie mai mică, dar pentru mai multe persoane înfometate nu vă fie teamă să apelați la unul dintre modelele mai mari.

Material în rolul principal: care va face fripturile să sfârâie de fericire?


Ocelové grilovací pánve

Tigăi de oțel pentru grătar

Oțelul este caracterizat de durabilitate și stabilitate excelente. Îl veți aprecia în bucătărie datorită capacității sale de a conduce bine căldura și proprietăților sale naturale antiaderente, care vor crește cu fiecare utilizare. Dar, încă de la început, trebuie mai întâi să uscați corect tigaia de grătar din oțel.

Tigăi de oțel pentru grătar

Avantaje și dezavantaje
tigăi de oțel pentru grătar
Beneficii
  • Încălzire rapidă
  • Conductivitate termică bună
  • Natural, creșterea rezistenței antiaderente în timp
  • Rezistență ridicată
  • De asemenea, se înțelege bine cu inducția!
Dezavantaje
  • Necesită întreținere periodică
  • Tigăile de oțel pot rugini dacă sunt îngrijite necorespunzător

Tigăi pentru grătar din fontă

Tigaia din fontă pentru grătar garantează o conducție perfectă a căldurii, ceea ce este esențial în special pentru grătarul de carne. Să știți că această tigaie va fi grea și solidă și vă va dura o viață dacă este manipulată corespunzător.

Nu trebuie să vă faceți griji dacă puneți tigaia grill din fontă în cuptor, pe grătar sau pe un foc deschis, aceasta va funcționa și pe toate tipurile de aragazuri, inclusiv pe inducție. Doar că nu o puteți spăla în mașina de spălat vase, deoarece riscați să îi deteriorați proprietățile antiaderente.

Alegeți o tigaie din fontă

Grilovací pánve z litiny

Avantaje și dezavantaje
tigăi din fontă pentru grătar
Beneficii
  • Distribuția și păstrarea uniformă a căldurii în timpul gătitului reduc consumul de energie
  • Durabilitate de neegalat
  • Versatilitate - gătiți pe gaz, inducție, grătar sau sobă, coaceți în cuptor. Tigaia din fontă nu va fi supărată de nimic.
  • Grătarul pe o tigaie din fontă este delicat și păstrează substanțele nutritive
Dezavantaje
  • Manevrabilitate mai slabă din cauza greutății
  • Nu se recomandă spălarea în mașina de spălat vase

Titanové pánve na grilování

Tigăi de grătar din titan

Titanul este un material puternic și ușor, iar tigaia grill din titan vă va impresiona prin neaderența sa perfectă și printr-o suprafață pe care ați putea despica lemnul cu puțină exagerare. Dar nu trebuie să mergeți atât de departe - lucrați doar cu unelte metalice pe suprafața de titan și puteți spăla în siguranță tigaia în mașina de spălat vase sau, dacă este necesar, o frecați cu o perie aspră fără a risca zgârieturi.


Alegeți o tigaie din titan

Avantaje și dezavantaje
tigăi pentru grătar
de titan
Beneficii
  • Greutate redusă
  • Perfect antiaderent
  • Rezistență la zgârieturi
  • Întreținere și curățare ușoară
Dezavantaje
  • Tigăile de grătar din titan pot avea un preț mai mare decât alte materiale
  • Comparativ cu oțelul și fonta, titanul are o conductivitate termică ușor mai slabă

Tigăi pentru grătar din aluminiu

Tigăile grill din aluminiu au avantajul de a fi ușor de manevrat datorită greutății lor. În același timp, acestea se încălzesc rapid la temperatura dorită și conduc bine căldura. În sine, suprafața de aluminiu este nepotrivită pentru contactul cu alimentele, dar acest lucru este adesea împiedicat de stratul antiaderent de pe tigaie. Cu toate acestea, înainte de a vă lansa cu entuziasm în achiziție, merită să menționăm dezavantajele. Acestea sunt, fără îndoială, o durată de viață mai scurtă, durabilitate și stabilitate dimensională nu atât de bune și, nu în ultimul rând, riscul de deteriorare a stratului superior antiaderent. Prin urmare, la Kulina, vă recomandăm să alegeți (nu numai) tigăi din aluminiu de la branduri dovedite, de calitate.

Alegeți o tigaie din aluminiu

Hliníkové grilovací pánve

Avantaje și dezavantaje
aluminiu
tigăi pentru grătar
Beneficii
  • Ușoare și ușor de "manevrat"
  • Se încălzesc rapid până la temperatura dorită și conduc bine căldura
  • Sunt mai accesibile decât modelele realizate din alte materiale
Dezavantaje
  • Aluminiul se poate deforma ușor
  • Susceptibilitatea la zgâriere a stratului antiaderent superior
tmp

Jakub Černý, director de achiziții la Kulina

Tigaie de grătar de calitate pot face diferența între o masă obișnuită și o adevărată experiență culinară. Dacă sunteți pasionat de grătar și doriți să vă savurați mâncarea în confortul propriei locuințe sau dacă pur și simplu nu aveți chef să aprindeți grătarul din grădină, nu veți regreta cumpărarea unei tigăi pentru grătar. Dacă doriți o piesă care să vă satisfacă așteptările și poate chiar să le depășească prin versatilitatea sa, optați pentru fontă sau oțel durabil, sau pentru o antiaderență perfectă și o curățare ușoară, obțineți o tigaie din titan.

Cele mai bune tigăi de grătar în funcție de recenziile clienților


Ce caracteristici trebuie să căutați la cratițele pentru grătar?

Nepřilnavost a dobrá tepelná vodivost


Adeziv și conductivitate termică bună pentru retragerea rapidă și conservarea vitaminelor

Tigaia trebuie să aibă o suprafață antiaderentă de calitate pentru a facilita prepararea și curățarea alimentelor. Mai ales în momentul în care pregătiți fripturi, chiar nu vreți să, ca suprafața tigăii să fie cea care va transforma o bucată de carne de spectacol într-un lucru inestetic ars, cu talpă veche.


Compatibil cu plita, cuptorul și mașina de spălat vase

Pentru a fi utilizabilă, tigaia trebuie să fie compatibilă cu tipul de aragaz pe care îl aveți acasă. Acest lucru este valabil mai ales dacă gătiți pe o plită cu inducție. Pentru aceasta, alegeți întotdeauna cratițe și oale cu fund feromagnetic. Dacă spălatul vaselor de mână vi se pare o tortură inimaginabilă, atunci asigurați-vă că modelul de tigaie grill pe care îl alegeți poate fi spălat și în mașina de spălat vase datorită materialelor folosite.


Dimensiunea și forma tăvii de grătar

Dimensiunea trebuie să se potrivească nevoilor tale - mai mică pentru persoane singure sau cupluri, mai mare pentru familii. Apoi alegeți forma tigăii în funcție de preferințele dvs. o tigaie pătrată este potrivită pentru prăjirea cărnii și a peștelui și, în general, pentru orice aliment care nu necesită prea multă amestecare. Cu o tigaie rotundă, veți aprecia în special amestecarea mai convenabilă și mai eficientă a ingredientelor.

Velikost a tvar grilovací pánve


Faceți grătar cu inducție? Alege-ți tigaia cu înțelepciune!

Acest lucru a fost spus de mai multe ori mai sus, dar dacă ar trebui să lăsăm o regulă în piatră, aceasta ar fi cea despre inducție: pentru gătit prin inducție aveți nevoie de tigaie cu fund feromagneticpentru a reacționa corect cu placa de inducție. Așadar, asigurați-vă că fiecare model îndeplinește această cerință, altfel nu veți găti prea mult cu inducție.

Tigăi de grătar pentru inducție

Sfatul nostru
Citește și De asemenea
->
Image
Friptură pe grătar: Pas cu pas
Doriți să atingeți perfecțiunea în prepararea fripturii pe grătar? Citiți ghidul nostru complet!

Completează-ți experiența fripturii cu cuțite de calitate

Friptura perfectă merită nu numai tigaia perfectă pentru grătar, ci și instrumente de servire de înaltă calitate. Pentru a face experiența fiecărei mușcături și mai bună, adăugați la echipamentul dvs. de grătar cuțite de friptură premium, care sunt accesoriul ideal pentru a felia cu ușurință chiar și cele mai suculente fripturi. Consultați gama noastră de cuțite de friptură recomandate

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Întrebări despre tigăile pentru grătar
Care este scopul nervurilor?
Striațiile de pe tigaie creează semnele caracteristice de grătar pe mâncare și ajută la scurgerea excesului de grăsime și sucuri, asigurându-se că carnea sau legumele nu se înăbușă în propriile sucuri.
Nu este suficientă o tigaie universală pentru mine în loc de o tigaie pentru grătar?
În timp ce tigăile universale sunt excelente pentru utilizare generală, tigăile pentru grătar sunt special concepute pentru a simula grătarul și au caracteristici unice, cum ar fi nervurile menționate mai sus. Acest lucru asigură un rezultat perfect, fără riscul ca friptura sau legumele la grătar să se "înăbușe" în propriile sucuri.
Cum de a alege o tigaie grill pentru friptură?
Pentru friptură, căutați o tigaie confecționată dintr-un material cu conductivitate termică ridicată și capacitatea de a reține bine căldura, cum ar fi fonta sau oțelul, astfel încât carnea să fie trasă în mod corespunzător și gătită uniform, după preferințele dvs.
Pot folosi tigaia grill pe foc?
Unele tigăi pentru grătar sunt potrivite pentru utilizarea pe foc deschis, dar trebuie să verificați întotdeauna acest lucru în prealabil pentru modelul specific. Depinde întotdeauna de materialul din care este fabricată tigaia pentru fripturi. Nu veți da greș cu o tigaie făcută din fontă sau oțel.
Este convenabil să aveți o tigaie de grătar cu capac?
Capacul este util pentru gătirea lentă și menținerea alimentelor umede, dar nu este necesar pentru grătarul tipic. Cu toate acestea, puteți folosi în continuare o tigaie de grătar în multe feluri și uneori un capac poate fi util.
Cum să grătar brânza într-o tigaie fără să se ardă?
Folosiți o tigaie cu o suprafață antiaderentă de bună calitate și prăjiți brânza la o temperatură mai scăzută, astfel încât să se topească uniform și să nu formeze o crustă arsă.


Rezumat final, sau lista de verificare finală pentru alegerea celei mai bune tigăi de grătar

Știi deja că vrei să te răsfeți cu un grătar în bucătăria ta și deja te uiți cu coada ochiului la gamă de tigăi pentru grătar? Atunci dați-i drumul!

Asigurați-vă că:

  • Tigaia are un fund antiaderent. Titaniul este absolut imbatabil în această privință, aluminiul nu este cu mult în urmă, dar este predispus la zgârieturi și deformări. Atât oțelul, cât și fonta au un grad de neaderență naturală, care crește odată cu utilizarea și îngrijirea corespunzătoare.
  • Material pentru tigaie de grătar conduce și păstrează bine căldurape care o veți aprecia mai ales atunci când preparați fripturi la grătar. Tigăile de grătar de înaltă calitate din oțel sau fontă asigură rezultate excelente.
  • Noul dvs. ajutor va fi înseamnă aparatepe care le utilizați, fie că este vorba de tipul de plită (în special în cazul inducției), de mașina de spălat vase sau de opțiunea de cuptor.