Sfaturi și trucuri
Cum să pregătiți clătite delicioase
- Dacă sunteți sigur că doriți să umpleți clătitele cu o umplutură dulce, atunci puteți adăuga o lingură de zahăr. Dar fiți conștienți de faptul că un astfel de aluat va deveni auriu mai repede, dar se va și arde mai ușor.
- Dacă aveți de gând să faceți clătite cu o umplutură sărată, atunci le puteți pregăti în unt sărat sau puteți adăuga un vârf de cuțit de săruri mai mult sau puteți adăuga ierburi la ea.
- Clătitele pot fi preparate și în untură sau ulei sau pe tigăi antiaderente complet lipsite de grăsimi. Dar nu uitați că untul le dă adevăratul gust de "crepes franțuzești".
- Folosiți unt clarificat, deoarece acesta nu arde, spre deosebire de untul obișnuit.
- Se spune că prima clătită nu merge niciodată prost, se arde sau se rupe atunci când este întoarsă. Adesea, acest lucru se datorează faptului că tigaia nu este suficient de fierbinte. Acest lucru poate fi evitat prin utilizarea unui pic mai multă grăsime pentru prima prăjire. Dar atunci clătita va fi prea unsuroasă, deci din nou nu este ideal. Așadar, nu faceți un rid din prima clătită, dar dacă a doua se rupe și nu o puteți întoarce, atunci problema este probabil consistența aluatului, așa că încercați să o salvați prin adăugarea unui ou.
- Dacă vă plac clătitele foarte subțiri, adăugați puțin mai mult lapte la aluat decât cere rețeta.
- Dacă ați făcut mai multe clătite decât folosiți, puneți-le în placă, se lasă să se răcească, se acoperă și se păstrează în frigider. Se vor păstra timp de până la 3 zile. Clătitele finite pot fi, de asemenea, congelate.