Rețeta pentru cele mai bune clătite

Vrei să mănânci clătite de la bucătarii noștri de la Chefparadă? Nu e de mirare! Sunt un as versatil în mânecă - un mic dejun grozav și un desert rapid atunci când mâncătorii dvs. au poftă de ceva dulce (sau un vizitator înfometat). Fie că le umpleți cu fructe, ciocolată, brânză proaspătă sau doar cu ce găsiți în frigider, nu puteți da greș cu această rețetă.

Ingrediente
  • 125 g făină simplă
  • 2 ouă
  • 300 ml de lapte
  • un sfert de linguriță de sare
  • unt pentru prăjit

crepes
Procedură
  1. V boluri se amestecă făina, sarea și eventual zahărul. Într-un alt bol, se bat ouăle cu laptele.
  2. Adăugați treptat ingredientele lichide la făină și bateți cu un bicipână când se formează un aluat neted, fără cocoloașe. Aluatul ideal trebuie să fie de consistența smântânii.
  3. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească în frigider, cel puțin 15-30 de minute, dar peste noapte sau mai mult, se va păstra până la 24 de ore.
  4. Încălziți o tigaie la foc mare. De îndată ce vă așezați palma la aproximativ 5 cm deasupra tigăii și căldura radiază din ea, este timpul pentru prima clătită.
  5. Se adaugă o linguriță de unt în tigaie și se reduce focul la mediu.
  6. Se amestecă ușor aluatul și scoop se toarnă în tigaie. Înclinați imediat tava de pe o parte pe alta pentru a întinde aluatul uniform pe fund. Dacă aluatul este suficient de subțire, se va vărsa ușor.
  7. Odată ce partea de sus a clătitei s-a uscat și bulele care s-au format în ea au sărit, este un moment bun să o întoarceți. Cu o tigaie ușoară, acest lucru se face cu ușurință prin răsturnarea ei, dar dacă prăjiți pe o tigaie grea din fontă sau tigaie din oțel, de preferință sub clătită și se întoarce cu o răsturnătoare.
  8. Lăsați clătita să devină aurie pe cealaltă parte și scoateți-o din tigaie. Dacă a rămas aluat ars pe tigaie, ștergeți-l cu un prosop de hârtie, adăugați puțin unt și repetați procesul până când ați prelucrat tot aluatul.
  9. Clătitele finite se ung imediat cu umplutură sau se pun pe o farfurie și se păstrează calde - fie într-un cuptor ușor preîncălzit (60-70 °C), fie pe o sobă caldă. Dacă sunt calde, umplutura se va întinde mai bine și, desigur, vor avea un gust mai bun.
  10. Clătitele finite pot fi înfășurate în rulouri, pliate în triunghiuri sau transformate într-un tort de clătite.


Cele mai bune tigăi pentru clătite în funcție de recenziile clienților

recept na palacinky
Sfaturi și trucuri
Cum să pregătiți clătite delicioase
  • Dacă sunteți sigur că doriți să umpleți clătitele cu o umplutură dulce, atunci puteți adăuga o lingură de zahăr. Dar fiți conștienți de faptul că un astfel de aluat va deveni auriu mai repede, dar se va și arde mai ușor.
  • Dacă aveți de gând să faceți clătite cu o umplutură sărată, atunci le puteți pregăti în unt sărat sau puteți adăuga un vârf de cuțit de săruri mai mult sau puteți adăuga ierburi la ea.
  • Clătitele pot fi preparate și în untură sau ulei sau pe tigăi antiaderente complet lipsite de grăsimi. Dar nu uitați că untul le dă adevăratul gust de "crepes franțuzești".
  • Folosiți unt clarificat, deoarece acesta nu arde, spre deosebire de untul obișnuit.
  • Se spune că prima clătită nu merge niciodată prost, se arde sau se rupe atunci când este întoarsă. Adesea, acest lucru se datorează faptului că tigaia nu este suficient de fierbinte. Acest lucru poate fi evitat prin utilizarea unui pic mai multă grăsime pentru prima prăjire. Dar atunci clătita va fi prea unsuroasă, deci din nou nu este ideal. Așadar, nu faceți un rid din prima clătită, dar dacă a doua se rupe și nu o puteți întoarce, atunci problema este probabil consistența aluatului, așa că încercați să o salvați prin adăugarea unui ou.
  • Dacă vă plac clătitele foarte subțiri, adăugați puțin mai mult lapte la aluat decât cere rețeta.
  • Dacă ați făcut mai multe clătite decât folosiți, puneți-le în placă, se lasă să se răcească, se acoperă și se păstrează în frigider. Se vor păstra timp de până la 3 zile. Clătitele finite pot fi, de asemenea, congelate.


Tot ce este la îndemână pentru a face clătite

Instrucțiuni video
Cum se prepară clătitele
Deveniți un maestru în prepararea clătitelor pe care toți cei care le gustă le vor adora.

Sfatul nostru
Citește și
->
jak vybrat panev
Cum să alegeți tigaia potrivită (nu numai pentru clătite)
Alegerea tigaiei potrivite este cheia pentru clătite perfecte - vă vom spune cum să o faceți!
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Cea mai frecventă întrebare adresată
De ce clătitele mele se rup sau se lipesc de tigaie?
Dacă clătitele se rup, este posibil ca aluatul să fie prea lichid - încercați să adăugați puțină făină. Dacă se lipesc de tigaie, este posibil ca tigaia să nu fie suficient de fierbinte sau să nu aibă suficientă grăsime. Utilizați o tigaie antiaderentă de bună calitate și ungeți-o ușor cu unt sau ulei înainte de fiecare clătită.
Care este cea mai bună rețetă pentru clătite fără lapte?
Laptele poate fi înlocuit cu ușurință cu alternative pe bază de plante (de exemplu, lapte de ovăz, migdale sau soia). Sau puteți folosi doar apă - clătitele vor fi mai ușoare, dar tot gustoase. Doar amestecați 200 g făină simplă, 2 ouă, 300 ml apă, un vârf de sare și o lingură de ulei.
Cum să întoarceți corect clătitele astfel încât să nu se destrame?
După ce turnați aluatul în tigaie, așteptați până când marginile încep să se separe și suprafața nu mai este lichidă. Utilizați apoi o spatulă lată și întoarceți clătita rapid și ușor. Dacă vă simțiți curajoși, puteți încerca, de asemenea, să o aruncați - o mișcare bruscă, dar ușoară a încheieturii mâinii este tot ce aveți nevoie!
Cât timp să lăsați aluatul de clătite să se odihnească înainte de prăjire?
În mod ideal, cel puțin 15-30 de minute. Restul va permite făinii să absoarbă lichidul și aluatul va căpăta o consistență mai bună. Dacă vă grăbiți, puteți prăji imediat, dar dacă aveți timp, lăsați aluatul în frigider timp de o oră sau peste noapte - rezultatul va fi clătite mai moi.
Cum să faci clătite pentru a le face pufoase?
Cheia pentru clătite pufoase este adăugarea unui agent de levigare, cum ar fi praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. Un alt truc este să lăsați aluatul să se odihnească o vreme (cel puțin 15 minute) și să nu îl lucrați prea mult amestecând aluatul în timp ce îl prăjiți - cu cât îl amestecați mai puțin, cu atât va fi mai pufos.