1. Curățare
- Spălați întotdeauna cuțitul manual. Temperaturile ridicate și solvenții utilizați în mașina de spălat vase accelerează uzura.
- Utilizați detergent ușor și un burete moale pentru spălare, bureții grosieri și detergentul agresiv pot deteriora suprafața lamei și a mânerului.
- După spălarea cuțitului imediat bine uscatpentru a preveni coroziunea.
2. Rectificare
- Pentru utilizarea zilnică, este recomandabil să ascuțiți cuțitul cel puțin o dată la două săptămâni. Dacă folosiți cuțitul doar ocazional, atunci îl puteți ascuți mai rar. O dată pe an și ori de câte ori lama prezintă deformări sau deteriorări, cuțitul trebuie lăsat în mâinile profesioniștilor.
- Utilizați numai lentile de înaltă calitate pentru ascuțirepietre de șlefuit sau pietre de apă - acestea sunt ideale pentru cuțitele santoku.
- Pentru a asigura o ascuțime optimă, mențineți un unghi de 15-20 de grade atunci când șlefuiți.