Materiale tradiționale, cum ar fi oțel sau fontă au o distribuție excelentă a căldurii și sunt potrivite pentru gătit la temperaturi foarte ridicate. Cu toate acestea, ele nu sunt ideale pentru prepararea sosurilor, deoarece ingredientele acide, cum ar fi roșiile, vinul sau sucul de lămâie, care sunt adesea adăugate în ele, pot distorsiona suprafața și pot da mâncării o aromă metalică nedorită.
Tigăi adânci din oțel inoxidabil Ele sunt mult mai rezistente, iar aditivii acizi nu le afectează suprafața. Cu toate acestea, ele disipă căldura ceva mai lent. Acest lucru le face ideale pentru mâncărurile care necesită încălzire treptată și timpi de gătire mai lungi, cum ar fi supele groase, terciurile sau sosul bolognese.
Tigăi adânci cu suprafață antiaderentă Ele sunt rezistente la aditivii acizi și pot fi folosite pentru a prepara o gamă largă de mâncăruri. În plus față de prăjire și sărare, puteți, de asemenea, să rumeniți, să fierbeți sau chiar să coaceți în ele. Datorită suprafeței lor neaderente, nu este nevoie să adăugați mai multă grăsime în mâncare, astfel încât gătitul în aceste tigăi este mai sănătos. Amintiți-vă, totuși, că suprafața antiaderentă este predispusă la zgâriere, astfel încât este esențial să folosiți ustensile din materiale moi, cum ar fi lemnul, plasticul sau siliconul atunci când gătiți.