Cuțitele bucătarului
Cuțitele bucătarului - un cuțit obligatoriu în fiecare bucătărie
Ce este cuțitul bucătarului?
Cuțitul bucătarului este foarte versatil, folosit pentru multe sarcini culinare (pentru tăierea cărnii, felierea, precum și pentru mărunțirea legumelor) și unul dintre cele trei cuțite care ar trebui să fie în fiecare bucătărie și la îndemâna fiecărui bucătar (consultați ghidul nostru complet despre cuțitele de bucătărie pentru a verifica celelalte două cuțite în care ar trebui să investești neapărat).
Cuțitul bucătarului are o lamă lată care se curbează în sus pentru a forma un vârf. Lungimea lamei este de obicei de 18-24 cm.
Care este diferența dintre cuțitul bucătarului și un cuțit Santoku?
Bucătarii casnici și cei profesioniști folosesc atât Santoku cât și cuțitele bucătarului pentru o varietate de sarcini de tăiere. Care sunt diferențele de bază dintre aceste două tipuri de cuțite? Cuțitele bucătarului au lame mai lungi, iar lama lor este cu două muchii, spre deosebire de cuțitele Santoku, care sunt de obicei cu o singură muchie. Forma lamei cuțitului bucătarului face ca lama să se îndoaie în față, iar cu un cuțit Santoku tai cu o singură tăietură în jos.
Pentru ce este folosit cuțitulul bucătarului?
Lama curbată a unui cuțit de bucătar permite o metodă de tăiere "balansoar", care, împreună cu o lamă lată, face din cuțitul de bucătar unealta perfectă pentru:
- tăierea în cubulețe a multor legume în același timp
- tăierea, tranșarea și dezosarea cărnii
- felierea brânzei
- felierea, tocarea sau tăierea în cubulețe a fructelor și nucilor
La Kulina veți găsi cuțite de bucătar de calitate fabricate de mărci de încredere care rezistă la uzură. Verificați cuțitele de la Wusthof, Zwilling sau WMF. De asemenea, puteți verifica cele mai bune cuțite ale bucătarului aici.
Cum ascuți cuțitul bucătarului?
Dacă vă folosiți cuțitul bucătarului zilnic, ar trebui să-l ascuțiți destul de des - cel puțin o dată la două săptămâni cu un ascuțitor de cuțite. Cea mai bună metodă de ascuțire a cuțitului de bucătar este cu o piatră de ascuțit cu care trebuie să-l ascuțiți la 15-20 de grade pe ambele părți sau cu o tijă de oțel. De asemenea, puteți să vă duceți cuțitul la un specialist.
Cum să ai grijă de un cuțit Santoku?
Cuțitele de calitate ale bucătarului reprezintă o investiție, așa că, dacă doriți ca acestea să dureze o veșnicie, asigurați-vă că respectați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:
- cuțitele pot fi curățate în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața unei lame de oțel
- dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
- pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
- depozitați-vă cuțitele separat, astfel încât lamele să nu se tocească. Folosiți un suport de cuțite or a carcasă de cuțite
- ascuțirea cuțitelor regulat