Cuțite Santoku

15 articole în total
Cuțit Santoku KATAI 18 cm, Forged
675 lei
FORGEDSDV620711
Cuțit Santoku OLIVE 18 cm, Forged
367 lei
FORGEDSDV307427
Cuțit Santoku INTENSE 18 cm, Forged
367 lei
FORGEDSDV620124
Cuțit Santoku BRUTE 18 cm, Forged
367 lei
FORGEDSDV620155
Cuțit Santoku SEBRA 18 cm, Forged
364 lei
FORGEDSDV623521
Cuțit Santoku PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
691 lei
ZW31120181
Cuțit Santoku KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
1 484 lei
DNGRSXL9303
Cuțit Santoku NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
1 138 lei
ES515402
Cuțit Santoku KINEO 18 cm, WMF
289 lei
WM1896176032
Cuțit Santoku 1905 18 cm, F.Dick
632 lei
FDCK8194218K
Cuțit Santoku PRO 18 cm, cu caneluri, Zwilling
734 lei
ZW38418181
Cuțit Santoku PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
647 lei
ZW31117181
Cuțit Santoku 800DP 18 cm, Miyabi
1 262 lei
MB54487181
Cuțit Santoku PURE 18 cm, Zwilling
599 lei
ZW33607181
Cuțit Santoku PRO 18 cm, Zwilling
706 lei
ZW38407181

Cuțitele Santoku - unul dintre cele mai universale cuțite din bucătăria dvs

Ce este un cuțit Santoku?

Cuțitul Santoku este un cuțit foarte versatil, de dimensiuni medii, care poate fi folosit pentru numeroase sarcini culinare. Cuțitul provine din Japonia și are o lamă lată, fără vârf, dar cu o coloană vertebrală din spate care se curbează în jos pentru a se întâlni cu lama frontală cu muchii drepte. Are o lungime cuprinsă între 12 și 20 cm, nu are pernă, are o greutate echilibrată și este ușor de ținut în mână.

Care este diferența dintre un cuțit Santoku și un cuțit de bucătar?

Bucătarii casnici și bucătarii profesioniști folosesc atât cuțitele santoku, cât și cuțitele de bucătar pentru o varietate de sarcini de tăiere. Care sunt diferențele dintre aceste două tipuri de cuțite? Cuțitele Santoku au o lamă mai scurtă decât cuțitele de bucătar, iar lama lor este de obicei cu un singur tăiș, spre deosebire de cuțitele de bucătar cu tăiș dublu. Deoarece nu are un vârf, permite tăierea cu o singură tăietură în jos, în timp ce cu un cuțit de bucătar trebuie să legănați lama în față. Alegeți un cuțit de bucătar dacă preferați metoda de tăiere "legănată" și optați pentru Santoku pentru a tăia mai repede și mai eficient.

La ce se folosește cuțitul Santoku?

"Santoku" poate fi tradus ca "trei virtuți" sau "trei utilizări", care sunt tăierea, tăierea în cuburi și tocarea. Acesta vă permite să tăiați felii foarte subțiri de alimente, ceea ce face ca mâncărurile să arate frumos și estetic. Puteți folosi un cuțit Santoku pentru:

  • tăierea cărnii
  • felierea șuncii sau a brânzei
  • felierea, tăierea sau tăierea în cubulețe a fructelor, legumelor și nucilor
  • tocarea ierburilor
  • crearea de felii fine

Pe Kulina veți găsi cuțite Santoku de calitate, fabricate de mărci de încredere, care rezistă la uzură. Verificați cuțitele prin Dellinger sau Forged sau Zwilling sau citiți mai întâi ghidul nostru suprem de cumpărare a unui cuțit. Puteți verifica, de asemenea, cele mai bune cuțite Santoku de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit Santoku?

Dacă vă folosiți cuțitul Santoku zilnic, ar trebui să-l ascuțiți destul de des - cel puțin o dată la două săptămâni. Cea mai bună metodă de ascuțire a cuțitului Santoku este cu o piatră de ascuțit. Ascuțiți cuțitul ca pe un cuțit obișnuit - cu un unghi de 20 de grade față de piatra de ascuțit, iar dacă acesta are o muchie granton, mergeți pe 15 grade. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul Santoku?

Cuțitele Santoku reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat