Cuțite pentru filetat
Cuțite de slănină - pentru a tăia cu ușurință bucățile de carne
Ce este un cuțit de lardare?
Cuțitul de slănină, numit și "cuțit de tăiat", este un cuțit subțire, neted, cu o calitate excelentă a tăierii și o lamă ascuțită de 17 cm. Acesta este cuțitul perfect pentru:
- tranșarea cărnii roșii sau a cărnii de pasăre
- tăierea fină a fileurilor crude sau gătite
- tăierea feliilor cu o grosime uniformă
- lardare
În Kulina, veți găsi cuțite profesionale de untură de la Zwilling, Wusthof sau WMF, fabricate din oțel inoxidabil durabil de înaltă calitate.
Cum se face untura?
Slănirea este o tehnică culinară folosită pentru prepararea bucăților mari de carne. Aceasta presupune introducerea unor fâșii lungi de grăsime în carne cu ajutorul unui cuțit special numitcuțit de untură . Datorită aterizării, pe măsură ce grăsimea se topește în timpul procesului de gătire, friptura sau coastele vor fi mai umede, mai moi și mai gustoase.
După ce ați tăiat dungile de grăsime, puneți untura în congelator înainte de a începe untura - dungile vor fi mai ușor de introdus în carne după ce s-au solidificat.
Cum să aveți grijă de cuțitul de lardare?
Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca cuțitul dvs. să reziste o veșnicie, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:
- cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
- dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
- pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
- depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
- ascuțiți cuțitul în mod regulat cu ajutorul unui ascuțitor de cuțite
Dacă pregătiți carne destul de des în bucătăria dumneavoastră, puteți verifica și selecția noastră de cuțite de dezosat și filetat.