Cuțite pentru filetat

3 articole în total

Cuțite pentru fileuri - jupuiți peștele fără probleme cu cuțitele noastre pentru fileuri

La ce se folosește un cuțit de filetare?

Un cuțit de filetat este un tip de cuțit de bucătărie utilizat pentru filetare. Acesta face parte din familia cuțitelor de dezosat și este folosit în special pentru filetarea și pregătirea peștelui. Un cuțit pentru fileuri de pește este folosit pentru a tăia pielea, oasele și carnea atunci când se disecă peștele.

Ce deosebește un cuțit filetat de un cuțit de dezosat?

Cuțitele de filetat fac parte din familia cuțitelor de dezosat, dar lamele lor flexibile și ascuțite ca briciul sunt concepute pentru tăierea peștelui și îndepărtarea oaselor. Cuțitele de dezosat sunt o opțiune mai bună pentru cărnurile mai dure, cum ar fi carnea de porc, de vită sau de pui.

Cum se ascute un cuțit de file de pește?

Lama flexibilă a unui cuțit de filetare necesită un tip diferit de ascuțire față de alte cuțite din cauza flexibilității sale. Un cuțit pentru fileuri este ascuțit de la vârf la călcâi, spre deosebire de alte cuțite care sunt ascuțite de la călcâi la vârf.

Pentru a obține ascuțitoarea ideală pentru cuțitul de fileu, puteți consulta colecția noastră de ascuțitoare de cuțite.

Ce face un cuțit bun de filetare?

  • materialul - asigurați-vă că alegeți un cuțit de înaltă calitate, cu o lamă care nu ruginește ușor
  • lungimea lamei - una dintre cele mai importante caracteristici ale unui cuțit de filetat este lungimea acestuia. Dar lungimea cuțitului dvs. ar trebui să depindă de mărimea peștelui pe care îl pregătiți cel mai des. Alegeți un cuțit cu o lamă mai lungă pentru pești mai mari și una mai scurtă pentru o captură mică
  • lamă subțire și flexibilă - gradul adecvat de flexibilitate a lamei vă va permite să tăiați fileul cu ușurință și să faceți tăieturi precise

În Kulina veți găsi o selecție mare de cuțite de filetare premium de la producători renumiți precum Wusthof și Forged iar dacă vă place peștele, asigurați-vă că vizitați colecția noastră de cuțite pentru somon și tacâmuri pentru fructe de mare și pește.

Puteți citi și ghidul nostru de cumpărături despre cum să alegeți cuțitele perfecte pentru bucătăria dvs. aici.

Cum să aveți grijă de cuțitul de filetare?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă doriți ca cuțitul dvs. de fileu să reziste o veșnicie, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat