Cuțite pentru feliere

1 articole în total
Cuțit de feliat GOURMET 16 cm, Zwilling
Akce Sticker
248 lei –19 %
200 lei
ZW36110161

Cuțite de feliat - cuțite ascuțite pentru tăiat și sculptat

Ce este un cuțit pentru feliere?

Un cuțit de feliat este un cuțit lung, cu lama subțire, cu vârful ascuțit sau curbat, destinat felierii subțiri a diferitelor tipuri de alimente. Cuțitele de feliat sunt destul de universale, dar este posibil să doriți să cumpărați și cuțite speciale pentru a felia șuncă, brânză sau pentru a tăia pâine.

Chiar dacă majoritatea cuțitelor de feliat au muchii ascuțite, nu le folosiți pentru a tăia oase sau alimente mai dure.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un cuțit pentru feliere?

În Kulina veți găsi multe cuțite de feliere de înaltă calitate fabricate de producători precum Wusthof, Zwilling, Dellinger sau F.DICK. Atunci când vă alegeți cuțitul, luați în considerare:

  • calitatea oțelului - materialul unui cuțit de tăiat trebuie să fie întotdeauna luat în considerare. Alegeți un model din oțel inoxidabil cu carbon de înaltă calitate, deoarece acesta garantează cele mai bune performanțe și durabilitate.
  • lungimea lamei - în funcție de ceea ce doriți să tăiați cu cuțitul, optați pentru o lamă de lungime potrivită și ascuțită pentru felii ideale și subțiri.
  • confortul mânerului - asigurați-vă că cuțitul este confortabil și asigură o prindere fermă

Cum să aveți grijă de cuțitul de tăiat?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca cuțitul dvs. de tăiat să reziste o veșnicie, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați separat cuțitul pentru șuncă, pentru ca lamele să nu se omoare. Utilizați un bloc sau suport pentru cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți cuțitul în mod regulat cu ajutorul unui ascuțitor de cuțite
  • folosiți un placă de tăiat care să fie potrivită pentru cuțite