Cuțite pentru decojit
13 articole în total
Cuțite de decojit - micile tale ajutoare la îndemână
La ce folosește cuțitul de decojire?
Decojitorii fac exact ceea ce sugerează numele lor: îndepărtează pielea sau decojesc fructele și legumele. Acestea au o lamă scurtă, inflexibilă, ușor curbată, cu muchia în interiorul curburii
Ce face un cuțit bun pentru decojire?
- Majoritatea cuțitelor de decojit sunt folosite mai ales pentru decojirea fructelor și legumelor, de aceea trebuie să fie destul de ascuțite.
- Pentru a preveni alunecarea și tăierea mâinii, mânerul trebuie să fie ergonomic, iar alegerea celui mai bun material trebuie să fie luată în considerare cu atenție, astfel încât să se asigure controlul asupra cuțitului în timpul utilizării acestuia.
- Un material din oțel carbon sau ceva comparabil este materialul ideal, deoarece păstrează bine tăișul, este simplu de ascuțit cu o piatră umedă și este simplu de ascuțit cu o tijă de oțel.
Care este diferența dintre cuțitele de curățat și cuțitele de decojit?
Deși ambele cuțite sunt mici și pot fi de mare folos atunci când se ocupă de legume, există unele diferențe între cele două tipuri de cuțite:
- Cuțitele de decojit au adesea o lungime a lamei cuprinsă între 5 și 10 centimetri, în timp ce cuțitele de curățat au de obicei o lungime a lamei cuprinsă între 7,5 și 12,5 centimetri.
- Cuțitele de decojit au muchii curbate, cu lama în formă de cioc de pasăre, perfecte pentru a crea garnituri frumoase, în timp ce cuțitele de curățat au muchii drepte, cu două muchii oblice.
- Cuțitele de decojit sunt folosite în principal pentru a decoji fructe și legume, în timp ce cuțitele de curățat sunt folosite și pentru a curăța fructele și a tăia obiecte mici.
Pentru o mai bună pregătire a fructelor și legumelor, puteți verifica și grătarele noastre de legume, precum și mașinile de fel iat și decojit mandoline.
Cum să aveți grijă de cuțitul de decojire?
Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca cuțitul de decojit să reziste o veșnicie, asigurați-vă că respectați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:
- cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
- dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
- pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
- depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
- ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat