Cuțite pentru decojit

17 articole în total
Cuțit pentru legume CLASSIC IKON, 8 cm, Wüsthof
467 lei
WU4006
Cuțit pentru decojire GRAND GOURMET, WMF
349 lei
WM1889706032
Cuțit pentru legume CLASSIC, 7 cm Wüsthof
362 lei
WU4002
Cuțit pentru decojire PROFESSIONAL "S", Zwilling
311 lei
ZW31020051
Cuțit pentru legume FOUR STAR 7 cm, Zwilling
269 lei
ZW31070061
Cuțit pentru legume DELTA GRENADILL 13 cm, maro, Güde
653 lei
GUDED46413
Cuțit pentru decojire GOURMET 7 cm, Zwilling
180 lei
ZW36110061
Cuțit pentru legume KAPPA 13 cm, argintiu, Güde
425 lei
GUDE46413
Cuțit pentru legume ALPHA POM 13 cm, negru, Güde
371 lei
GUDE146413
Cuțit pentru decojire CLASSIC 7 cm, Wüsthof
362 lei
WU4062
Cuțit pentru legume TWIN GOURMET , 7 cm, Zwilling
127 lei
ZW31601070
Cuțit pentru legume ALPHA OAK 13 cm, maro, Güde
490 lei
GUDEE46413
Cuțit pentru decojire TWIN GRIP XS 5 cm, Zwilling
61 lei
ZW38600050
Cuțit pentru decojire TWIN GRIP 5,5 cm, albastru, Zwilling
50 lei
ZW38090061
Cuțit pentru decojire TWIN 5 cm, Zwilling
58 lei
ZW38040050
Cuțit pentru decojire FOUR STAR, Zwilling
269 lei
ZW31070051

Cuțite de decojit - micile tale ajutoare la îndemână

La ce folosește cuțitul de decojire?

Decojitorii fac exact ceea ce sugerează numele lor: îndepărtează pielea sau decojesc fructele și legumele. Acestea au o lamă scurtă, inflexibilă, ușor curbată, cu muchia în interiorul curburii

Ce face un cuțit bun pentru decojire?

  • Majoritatea cuțitelor de decojit sunt folosite mai ales pentru decojirea fructelor și legumelor, de aceea trebuie să fie destul de ascuțite.
  • Pentru a preveni alunecarea și tăierea mâinii, mânerul trebuie să fie ergonomic, iar alegerea celui mai bun material trebuie să fie luată în considerare cu atenție, astfel încât să se asigure controlul asupra cuțitului în timpul utilizării acestuia.
  • Un material din oțel carbon sau ceva comparabil este materialul ideal, deoarece păstrează bine tăișul, este simplu de ascuțit cu o piatră umedă și este simplu de ascuțit cu o tijă de oțel.

Care este diferența dintre cuțitele de curățat și cuțitele de decojit?

Deși ambele cuțite sunt mici și pot fi de mare folos atunci când se ocupă de legume, există unele diferențe între cele două tipuri de cuțite:

  • Cuțitele de decojit au adesea o lungime a lamei cuprinsă între 5 și 10 centimetri, în timp ce cuțitele de curățat au de obicei o lungime a lamei cuprinsă între 7,5 și 12,5 centimetri.
  • Cuțitele de decojit au muchii curbate, cu lama în formă de cioc de pasăre, perfecte pentru a crea garnituri frumoase, în timp ce cuțitele de curățat au muchii drepte, cu două muchii oblice.
  • Cuțitele de decojit sunt folosite în principal pentru a decoji fructe și legume, în timp ce cuțitele de curățat sunt folosite și pentru a curăța fructele și a tăia obiecte mici.

Pentru o mai bună pregătire a fructelor și legumelor, puteți verifica și grătarele noastre de legume, precum și mașinile de fel iat și decojit mandoline.

Cum să aveți grijă de cuțitul de decojire?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca cuțitul de decojit să reziste o veșnicie, asigurați-vă că respectați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat