Cuțite japoneze

14 articole în total
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
2 503 lei
MB34378241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH, 24 cm, model 4000FC, MIYABI
958 lei
MB33951241
Cuțit Yanagiba RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
439 lei
FDCK8175724
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 264 lei
MB34680241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 450 lei
MB34681241
Cuțit japonez Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
2 630 lei
MB34373241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000MCD 67, 24 cm, lemn de arțar, Miyabi MB34401241
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
1 635 lei
MB34078241
Cuțit japonez de bucătărie SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
1 761 lei
DNGRSXL9309
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 7000D 24 cm, MIYABI
1 561 lei
MB34543241
Cuțit pentru pâine japonez 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 262 lei
MB34686241
Cuțit japonez YANAGIBA 24 cm, maro, Lion Sabatier
189 lei
LS3502344
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
958 lei
MB33950241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 6000MCT 24 cm, arțar, Miyabi
1 809 lei
MB34073241

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat