Cuțite japoneze

58 articole în total
Cuțit Santoku japonez 5000MCD 67 18 cm, arțar, Miyabi
2 565 lei
MB34404181
Cuțit japonez Shotoh 5000MCD 67 13 cm, arțar, Miyabi
1 929 lei
MB34400131
Cuțitul bucătarului BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
1 282 lei
MB34543201
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, arțar, Miyabi MB34400241
Cuțit Santoku 5000MCD 18 cm, Miyabi
2 503 lei
MB34374181
Cuțitul bucătarului BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Cuțit japonez NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
1 262 lei
MB34685171
Cuțit japonez GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, negru, Dellinger DNGR8594195884092
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000MCD 67, 20 cm, lemn de arțar, Miyabi MB34401201
Cuțit pentru legume NAKIRI, 17 cm, Dellinger
158 lei
DNGRSXLPO2500200
Cuțit japonez GOURMET 17 cm, Wüsthof
419 lei
WU1035046017
Cuțit japonez pentru feliat CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
1 997 lei
MB34372161
Cuțitul bucătarului GOLD CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
633 lei
DNGRKH166
Cuțit Yanagiba RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
439 lei
FDCK8175724
Cuțit sârbesc de bucătărie VG-10 ZED ONE, 19,5 cm, Dellinger
1 390 lei
DNGRSXLKH35
Cuțit japonez tanto RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
518 lei
FDCK8175321
Cuțit de bucătar CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
890 lei
DNGRSXLKH108
Cuțit japonez pentru bucătărie KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Cuțit japonez KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, maro, Dellinger
890 lei
DNGR8595705405981
Cuțit pentru legume japonez SEBRA 17,5 cm, Forged
367 lei
FORGEDSDV623460
Cuțit japonez Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
781 lei
WU1030332617
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
1 635 lei
MB34078241
Cuțit pentru pâine japonez 5000MCD 23 cm, Miyabi
2 503 lei
MB34376231
Sus
Produsele următoare

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat