Cuțite japoneze

1 articole în total
Cuțit de bucătărie SAMURAI 20 cm, Dellinger
653 lei
DNGRSXLKHP8

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat