Cuțite japoneze

82 articole în total
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
896 lei
MB33951201
Cuțit Yanagiba RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
439 lei
FDCK8175724
Cuțit Santoku 5000MCD 18 cm, Miyabi
2 410 lei
MB34374181
Cuțit japonez de feliere CHUTOH 7000D 16 cm, MIYABI
974 lei
MB34542161
Cuțit de bucătar CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
890 lei
DNGRSXLKH108
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 264 lei
MB34680241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 450 lei
MB34681241
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000MCD 67, 20 cm, lemn de arțar, Miyabi MB34401201
Cuțit japonez DEBA 18,5 cm, maro, Lion Sabatier
286 lei
LS3502345
Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 5000MCD 13 cm, Miyabi
1 807 lei
MB34372131
Cuțitul bucătarului BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Cuțit japonez tanto RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
518 lei
FDCK8175321
Cuțit pentru pâine japonez 5000FCD 24 cm, Miyabi
1 262 lei
MB34686241
Cuțit japonez GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, negru, Dellinger DNGR8594195884092
Cuțit japonez GOURMET 17 cm, Wüsthof
415 lei
WU1035046017
Cuțit Santoku 5000MCD 18 cm, Miyabi
2 470 lei
MB34388181
Cuțit japonez GYUTO/CHEF KANETSUN E TSUCHIME 18 cm, maro, Dellinger DNGRKC951
Cuțit pentru legume japonez KUDAMONO 7000D 9 cm, Miyabi
744 lei
MB34541091
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 5000MCD 67, 24 cm, lemn de arțar, Miyabi MB34401241
Cuțit japonez NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
1 262 lei
MB34685171
Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
1 830 lei
MB34381141
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, arțar, Miyabi MB34400241
Cuțit pentru pâine japonez 5000MCD 23 cm, Miyabi
2 410 lei
MB34376231
Cuțit japonez pentru feliat SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
958 lei
MB33950241
Sus
Produsele următoare

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat