Cuțite de curățat

1 articole în total
Cuțit pentru legume 8 cm Clasic Ikon cr?me WÜSTHOF
469 lei
WU40060

Cuțitul de asortare - cel mai bun instrument pentru fructe și legume

Ce este un cuțit de curățat?

Un cuțit de curățat este un cuțit mic și versatil, cu o lamă ascuțită și un vârf ascuțit. Este un must-have în fiecare bucătărie și are o mulțime de utilizări. Numele cuțitului de curățat provine de la ceea ce face acesta - taie/elimină straturile exterioare ale fructelor sau legumelor.

La ce pot folosi un cuțit de curățat?

Cuțitele Paring sunt cuțite de legume foarte versatile, care pot fi utile într-o serie de sarcini culinare, cum ar fi:

  • decojirea fructelor și legumelor, decojirea căpșunilor
  • decojirea și tăierea roșiilor (cuțite pentru roșii)
  • dezgroparea: îndepărtarea semințelor sau a altor părți mai dure, mai cărnoase și nedorite din fructe. Chiar dacă există instrumente specifice pentru carotaj, utilizarea cuțitului nostru de curățat pentru a realiza acest lucru este simplă.
  • tăierea unei tăieturi sau a altor modele în suprafața aluatului de pâine și de patiserie înainte de coacere pentru a preveni crăparea acestuia
  • tocarea și tăierea în cubulețe: tăierea componentelor mai mici, cum ar fi eșaloanele sau usturoiul, este mai ușoară cu un cuțit mic de bucătărie.
  • tunderea: Dexteritatea unui cuțit de curățat este ideală pentru lucrări precum tăierea frunzelor și tulpinilor de la morcovi sau țelină și îndepărtarea grăsimii, a oaselor sau tendoanelor suplimentare de la pui sau crustacee
  • dezghețarea creveților

Pentru o mai bună pregătire a fructelor și legumelor, puteți verifica și grătarele noastre de legume, precum și mașinile de fel iat și decojit mandoline.

Cum aleg cel mai bun cuțit de curățat?

Atunci când doriți să cumpărați un cuțit de bucătărie pentru bucătăria dumneavoastră, trebuie să aveți în vedere:

  • lungime confortabilă a lamei: Dacă aveți o mână mai mică, veți prefera o lamă mai mică pentru a o mânui bine. Majoritatea cuțitelor de curățat au o lungime cuprinsă între 8 și 16 cm.
  • ascuțire mare a lamei: Este esențial să luați în considerare ascuțimea lamei și ușurința de întreținere în timp ce selectați cele mai bune cuțite de curățat. De asemenea, trebuie să ascuțiți lama în mod regulat.
  • aderență confortabilă: Un cuțit de bucătărie este folosit pentru sarcini culinare precise, prin urmare, pentru un control optim, asigurați-vă că se potrivește bine în mână.

Pe Kulina vă oferim cele mai bune cuțite de curățat, cuțite de legume și cuțite de tomate de la producători de renume precum Eva Solo, Victorinox și Wüsthof, în diferite dimensiuni și materiale.

Cum să aveți grijă de cuțitul de curățat?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca cuțitul de bucătărie să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat