Cratițe

1 articole în total
Oală CON CLASSE 16 cm, cupru, Ruffoni
Noutăți
1 469 lei
RUFCLA1607ZL

Cratițe - oale mici, dar esențiale pentru fiecare bucătărie

Ce elemente compun o cratiță?

Cratițele sunt mai joase decât oalele obișnuite și au un diametru mai mic decât oalele pentru caserole și au un mâner lung ca o tigaie. Se folosesc pentru a găti lichide pe aragaz, în special dacă acestea necesită îngroșare sau reducere (cum ar fi sosurile, risotto etc.). Mânerul lung facilitează ținerea vasului pe loc și, în același timp, amestecarea lichidului cu o lingură de bucătărie.

La ce folosești o cratiță ?

Cratițele sunt foarte versatile și sunt o necesitate în orice bucătărie. Acestea pot fi utilizate pentru:

  • prepararea și îngroșarea sosurilor
  • prepararea unor porții mici de supe, tocănițe, mâncare pentru copii, sosuri
  • prepararea alimentelor precum fulgii de ovăz sau crema de ouă
  • încălzirea unor porții mici de alimente
  • pregătirea mâncării pentru una sau două persoane

Ce cratiță să alegeți?

Pe Kulina vă oferim o gamă largă de cratițe (consultați aici cele mai bine vândute cratițe), realizate din diferite materiale, produse de mărci de încredere, disponibile în diferite culori și concepute pentru diferite stiluri de interior. Dacă nu știți ce cratiță să alegeți, citiți aici ghidul nostru de cumpărături suprem pentru oale și verificați cratițele noastre din oțel inoxidabil de la WMF, Zwilling, Fissler. Unele dintre cratițele noastre sunt echipate cu un capac, iar altele sunt potrivite pentru a fi folosite în cuptor.

Sfatul nostru: Dacă sunteți în căutarea unor oale frumoase pentru bucătăria dvs., verificați cratițele de cupru de la Mauviel, de Buyer sau Eva solo Acestea vor dura o viață întreagă și arată foarte elegant, mai ales dacă le atârnați pe un suport pentru oale. De asemenea, puteți citi aici ghidul nostru final de cumpărături pentru tigăi.

Cum să ai grijă de cratițele tale?

Știați că majoritatea oamenilor cumpără un set de oale doar de două sau trei ori pe parcursul întregii lor vieți? Uneori avem tendința de a cumpăra o mașină mai des decât ghivece! De aceea, merită să investești în oale de înaltă calitate și să te bucuri de funcționalitatea lor pentru anii următori și de fiecare dată când gătești. Și dacă investiți bani în vase de gătit de înaltă calitate, trebuie să vă asigurați că aveți grijă de ele în mod corespunzător. Cum să aveți grijă de oalele și cratițele dvs.?

  • citiți întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de prima utilizare și asigurați-vă că nu introduceți cratiță în mașina de spălat vase dacă nu este recomandat,
  • nu folosiți ustensile de metal care pot zgâria suprafața vaselor, folosiți în schimb ustensile de bucătărie din lemn sau din silicon
  • evitați să lăsați o cratiță murdară peste noapte sau să o înmuiați pentru o perioadă lungă de timp (mai ales dacă este din oțel inoxidabil),
  • dacă doriți să scăpați de petele de pe suprafața cratițădin oțel inoxidabil, curățați-o cu un produs de curățare a oțelului inoxidabil,
  • evitați să vă curățați cratițele cu acoperire ceramică cu vată de oțel,
  • curățați-vă oalele de fier imediat după utilizare și nu folosiți săpun, deoarece metalul este poros și poate absorbi aroma substanțelor chimice,
  • evitați șocurile de temperatură, nu puneți vase fierbinți în apă rece etc.
  • nu gătiți alimente acide (cum ar fi roșiile) în cratițe din fontă,
  • nu suprapuneți oalele și tigăile acoperite, deoarece acest lucru poate cauza zgârieturi și cioburi. Atârnați-le de cârlige sau puneți-le pe laterale.