Ceșcuțe cu farfurioare

88 articole în total
Ceașcă de ceai ANYTIME ANDY, 300 ml, roz, porțelan, Viva Scandinavia VS70850
Pahar pentru ceai cu farfurioară CLASSIC, 300 ml, Viva Scandinavia VS75800
Ceașcă de ceai cu farfurie ELLA CLASSIC, 250 ml, gri, Viva Scandinavia VS79748
Cupa Sake STARBURST 30 ml, albastru, ceramică, MIJ
30 lei
MIJC1868
Farfurioară PEKOE 14 cm, negru, REVOL
159 lei
RV653630
Cupa Sake, 50 ml, nor alb, MIJ
24 lei
MIJC5452
Farfurioară COPPER SWIRL, 13,5 cm, MIJ
47 lei
MIJC3825
Farfurioară pentru ceașca de ceai COLOMBINA, 23 cm, Alessi
139 lei
ALFM1079
Farfurioară WABI SABI 13 cm, maro, ceramică, MIJ
47 lei
MIJC4104
Ceașcă de cafea cu farfurie HYBRID TAMARA, Seletti
218 lei –8 %
199 lei
SLT09743
Ceașcă de sake EARTH 50 ml, maro, MIJ
31 lei
MIJC5167
Pahar pentru ceai COLOMBINA, 200 ml, Alessi
109 lei
ALFM1078
Ceașcă pentru ceai LEGIO NOVA 350 ml, Eva Solo
99 lei
ES887255
Ceașcă SENCHA RIDGED 150 ml, verde, ceramică, MIJ
63 lei
MIJC2661
Ceașcă de ceai ANYTIME ANDY, 300 ml, gri, porțelan, Viva Scandinavia VS70848
Ceașcă de cafea Mocha COLOMBINA, 70 ml, alb, Alessi
97 lei
ALFM1076
Bol de saké 80 ml, albastru, MIJ
24 lei
MIJC5463
Ceașcă de cafea cu farfurie HYBRID DJENNE, Seletti
218 lei –5 %
206 lei
SLT09161
Pahar pentru ceai BB BLACK 120 ml, MIJ
39 lei
MIJC0656
Ceașcă de cafea cu farfurie HYBRID SAGALA, Seletti
218 lei –5 %
206 lei
SLT09162
Sus
Produsele următoare

Ceștile și farfuriile - un must-have pentru ceaiul de la ora cinci

Care este originea ceștii și a farfuriei?

Ceașca și farfuria au o istorie lungă și fascinantă și au fost folosite pentru a servi ceaiul și cafeaua timp de secole. Se spune că ceașca și farfurioara sunt originare din China, în jurul secolului al XVII-lea, când consumul de ceai a devenit popular printre clasele superioare.

În zilele noastre, ceștile și farfuriile sunt folosite pentru a servi ceaiul și cafeaua atât acasă, cât și în cafenele și restaurante din întreaga lume.

Aspectul ceștilor de ceai și al farfurioarelor s-a schimbat de-a lungul timpului, dar funcția lor fundamentală rămâne aceeași: o ceașcă mică pentru păstrarea băuturilor fierbinți și o farfurioară pentru a prinde orice vărsare sau scurgere.

Pe Kulina puteți cumpăra cești și farfurii de la mărci renumite precum Bitz, Seletti, Viva și Scandinavia, în toate mărimile, stilurile și în diferite materiale.

Care este diferența dintre ceștile pentru ceai și cafea?

Există câteva distincții generale între ceștile pentru ceai și cele pentru cafea, dar nu există reguli stricte cu privire la tipul de ceștile care trebuie folosite. Acestea sunt câteva dintre diferențele cheie:

  • Dimensiune și formă: Ceștile de ceai sunt de obicei mai mici, cu o formă mai delicată și mai subțire, în timp ce ceștile de cafea sunt mai mari și au o formă mai largă și mai cilindrică.
  • Mâner: Ceștile de ceai au, de obicei, un mâner scurt, care trebuie apucat cu degetele, în timp ce ceștile de cafea au un mâner mai mare, care poate fi manevrat cu toată mâna.
  • Materiale: Ceștile de cafea sunt adesea fabricate din materiale mai grele, cum ar fi gresia sau ceramica, dar ceștile de ceai sunt uneori fabricate din materiale mai delicate, cum ar fi porțelanul sau porțelanul de os.

În general, alegerea ceștii preferate pentru ceai și cafea depinde de preferințele dumneavoastră personale.

Eticheta ceaiului - cum se amestecă zahărul într-o ceașcă de ceai

Eticheta ceaiului se referă la o colecție de reguli și proceduri care au fost folosite din punct de vedere istoric în legătură cu servirea și consumul de ceai. Modul în care se amestecă zahărul într-o ceașcă de ceai este o parte crucială a etichetei ceaiului.

În mod tradițional, după ce ceaiul este turnat din ceainic în ceașca de ceai, se adaugă cantitatea potrivită de zahăr, ceaiul este amestecat ușor cu o linguriță și apoi este gustat pentru a determina dacă ceaiul este suficient de îndulcit.

Dependența de ceai, lapte și zahăr este în mare parte o chestiune de gust, astfel că nu există o metodă corectă sau greșită de a face acest lucru. Acum că ceaiul este gata, îl puteți servi într-o ceașcă, cană sau pahar de ceai/cafea.

Dacă doriți mai multe îndrumări cu privire la articolele esențiale pentru a pregăti și servi ceaiul, citiți ghidul nostru de cumpărături pentru a afla mai multe.