Ceai
Ceaiuri - care sunt diferitele tipuri de ceai și pe care ar trebui să le alegeți
Când ar trebui să bei ceai?
Nu există un moment nepotrivit pentru o ceașcă de ceai! Acest lucru este cu siguranță ceea ce ar spune orice iubitor de ceai, dar, în general, cel mai bun moment pentru a bea ceaiul este la 30-60 de minute după micul dejun sau prânz. Potrivit nutriționiștilor, nu ar trebui să beți ceai imediat după ce vă treziți, pe stomacul gol - alegeți în schimb un ceai de plante sau apă infuzată cu miere sau lămâie. În mod similar, dacă aveți probleme de somn, nu ar trebui să beți ceai seara, deoarece acesta conține cofeină. Consumați în schimb mușețel sau un alt tip de ceai din plante.
Bineînțeles că puteți să vă potriviți ceaiul nu numai în funcție de ora din zi, ci și de perioada anului, de vreme sau de anotimp. Ceaiul cu gheață este perfect atunci când este cald afară, iar amestecurile de iarnă cu mirodenii sunt minunate în perioada Crăciunului.
Care sunt cele mai populare tipuri de ceai?
În general, există multe tipuri diferite de ceai, dar cele mai populare tipuri de infuzii pe care oamenii le consumă de obicei sunt:
- ceai negru
- ceai verde
- ceai alb
- ceai de fructe
- ceai din plante
Diferitele tipuri de ceai nu numai că conțin ingrediente diferite, dar necesită, de asemenea, timpi de preparare și temperaturi diferite ale apei, așa că citiți întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj și, atunci când vă alegeți ceainicul, asigurați-vă că alegeți un ceainic cu temperatură controlată dacă obișnuiți să consumați ceai verde sau alb, deoarece acestea necesită o temperatură de preparare diferită de cea a ceaiului negru.
Serviți-vă ceaiul într-o cană sau într-o ceașcă - după preferință - iar dacă sunteți un fan al ceremoniei tradiționale de preparare și al ceaiului din frunze libere de cea mai bună calitate, achiziționați un ceainic frumos sau un infuzor de ceai.
Este ceaiul cu frunze libere mai bun decât pungile?
Da, iar diferența este uriașă! Ceaiul în vrac este făcut din frunze întregi, iar pliculețele de ceai conțin, în majoritatea cazurilor, praf de ceai. Clasele mici de ceai permit uleiurilor esențiale, care sunt responsabile pentru aromă și savoare, să se evapore mai ușor. Prin urmare, dacă doriți să vă bucurați de gustul real al ceaiului, este întotdeauna mai bine să alegeți ceaiul cu frunze libere decât pungile.
Pungile de ceai oferă o calitate mai slabă a ceaiului și pentru că infuzia este limitată de dimensiunea pungii de ceai. Frunzele de ceai nu au posibilitatea de a-și elibera aroma atunci când sunt strânse într-o pungă mică, motiv pentru care producătorii de ceai premium oferă clienților un compromis plăcut prin adaptarea dimensiunii pungii de ceai la frunzele de ceai. Pur și simplu fac pungile de ceai mai mari!
De exemplu, Kusmi Tea, pe care îl găsiți pe Kulina, oferă clienților săi pungi în formă de piramidă, datorită cărora veți obține un gust mult mai bun.
Prin urmare, dacă sunteți în căutarea unui amestec premium realizat din frunze de ceai de înaltă calitate (care reprezintă un cadou minunat pentru toți cunoscătorii de ceai), verificați varietatea largă de ceaiuri negre, verzi, albe și de fructe pe care le avem în ofertă, iar dacă sunteți în căutarea unui gust deosebit, dar fără a fi nevoie să preparați ceaiul într-o oală, alegeți ceaiul Kusmi în pungi piramidale.