Aparate de gătit sous-vide
Sous-vide Vacuum Cooker - ajutorul tău neobișnuit de bucătărie
Termenul francez sous vide, care se traduce prin "sub vid", se referă la o metodă de gătit în care alimentele sunt plasate într-un recipient etanș și scufundate într-o oală cu apă încălzită la o anumită temperatură.
Care sunt cele mai mari avantaje ale gătitului sous vide?
Deși gătitul sous vide necesită echipament specific și mai mult timp, acesta are câteva avantaje mari.
- aveți un control mare asupra timpului de gătire. Alimentele pot fi pregătite și sigilate în vid cu până la o zi înainte și lăsate să se gătească încet în cuptorul cu apă. Poți să faci sous vide peste noapte și să servești mâncarea oricând ești gata.
- nu este nevoie să controlați singur temperatura - puteți găti carnea și peștele pentru o anumită perioadă de timp fără a fi nevoie să controlați singur temperatura
- gătitul sous vide este hands-free! - tot ce trebuie să faceți este să împachetați alimentele în vid, să le puneți în apă, să setați temperatura și să plecați
- Sous vide păstrează mai mulți nutrienți și vitamine decât alte metode de gătit.
- aragazurile sous vide fac carnea mai fragedă
- aproape orice poate fi gătit sous vide; unii bucătari îl folosesc chiar și pentru a fierbe ouăle.
Cum se utilizează un aragaz Sous-vide în vid?
Veți avea nevoie de cel puțin trei elemente pentru a începe: apă, un recipient mare și o pungă sigilabilă. Cel mai comun tip de pungă resigilabilă premium este cea cu sigiliu în vid, pe care o puteți obține pe site-ul nostru.
Deoarece gătitul alimentelor sous vide intensifică aroma, vă sfătuim să folosiți un număr mic de condimente pentru a condimenta mâncarea înainte de ambalare. Pur și simplu umpleți punga, stoarceți-o de aer și puneți-o în baia de apă caldă a recipientului.
Care sunt elementele esențiale atunci când folosiți un aragaz sous-vide?
În plus față de aragazul sous-vide, veți avea nevoie de unele echipamente suplimentare, cum ar fi un aparat de sigilat pungi de vid, pungi de vid sau folie de aluminiu, o pompă de vid. Unele dintre acestea sunt enumerate mai jos:
Mașină deSigilator cu vid : Mașinile de sigilat în vid funcționează prin eliminarea aerului dintr-o pungă de plastic ambalată cu alimente înainte de a o sigila cu căldură. Astfel, alimentele rămân mai proaspete pentru mai mult timp, creând un mediu în care microbii au dificultăți deosebite în a se dezvolta. Acesta a fost utilizat pentru gătitul sub vid, deoarece etanșarea strânsă previne, de asemenea, pierderea de umiditate și arderea.
Saci pentru sigilator cu vid: Alimentele se păstrează proaspete de până la 8 ori mai mult timp în pungile de vid. Toate substanțele nutritive sunt încă intacte, iar acestea au încă toată aroma și parfumul lor. Aceste pungi sunt cele mai bune pentru a găti în vid, deoarece sunt durabile și rezistă la arsuri atunci când sunt încălzite.
Pentru a garanta o experiență culinară de mare succes, vă oferim tot ce aveți nevoie pentru gătitul sous-vide, de la aragazuri sous-vide la toate accesoriile de la companii renumite precum Severin și Zwilling.